Knækbrød i en ‘Jule edition’

knækbrød i en juleeditionJeg fandt den lækreste opskrift (troede jeg) i et gammelt svensk ugeblad og havde sådan glædet mig til at bage dem i går og derefter dele opskriften med jer. Disse knækbrød blev dog en sølle og kedelig omgang og lillebror konstaterede; ‘Undskyld, mamma, men de er altså ikke lige mig’. Men de var godt nok heller ikke lige mig! De er ikke røget i skraldespanden endnu (er jo generelt imod madspild) men jeg grubler over hvordan disse kan genbruges. Hvis de kan.

Meeeen, skam den der giver sig og jeg gik derfor i gang med at genopfinde opskriften, og min egen opskrift, blev faktisk rigtig god. Det var børnene også enige i. ‘Mmm, en juleedition af dit knækbrød’, blev det nu sagt. De får køkkenet at dufte af brunkager og jul, men det er altså kun knækbrød.

Til ca. 20 knækbrød

  • 1½ dl hvedemel
  • 1 dl solsikkekerner
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl sesamfrø
  • 1 dl fint malte mandler
  • 1/4 dl rørsukker
  • 2 tsk. kanel
  • 1½ tsk. malen ingefær
  • 1½ tsk. malede nelliker
  • ½ dl vand
  • ½ dl rapsolie
  • Flagesalt

Bland først vand og olie sammen og tilsæt derefter alle de tørre ingredienser (undaget saltet). Det hele arbejdes sammen til en smidig dej, som derefter lægges på et ark bagepapir. Læg et nyt bagepapir ovenpå dejen og rul dejen tyndt ud, mellem de to papirer.

Skær med en pizzaskærer eller en skarp kniv knækbrøden i den ønskede størrelse og drys med lidt flagesalt.

Brødene skal bages i ovnen 175 grader i 13-15 minutter, indtil de har fået lidt farve. Lad dem køle af på en rist.

#mavemad – mad for en sund og flad mave

3 comments

    • Aargang73 says:

      Ja, det kunne selvfølgelig være en mulighed. Men de smager meget af jul… Måske blende dem lidt groft og bruge dem som drys på yoghurten? :-)

Skriv et svar