Klatrestige til mine klatreblomster og en film om boksning

Denne weekend er gået med lidt alt mulig. Vi har haft min svigermor på besøg hele weekenden, og vi har taget dagene lidt som de kom. Noget af det jeg nød mest, var en lang, meget stille tur igennem naturen med tid og ro til at både snakke og plukke så mange vilde blomster at vi næsten ikke kunne have dem i vores hånd. De største glæder i livet er gratis.

For at starte baglænges, blev weekenden afsluttet med en filmpremiere sammen med to skønne kollegaer, og ‘Den bedste mand’ er hermed anbefalet. Jeg har aldrig før været med til en gallapremiere og det var lidt specielt at sidde i biografen hvor både skuespillerne og de rigtige hovedpersoner i filmen sad på rækken lige bag mig. Som svensker født i starten af 70’erne vidste jeg ikke hvem Jørgen ‘gamle’ Hansen var, men jeg nød filmen fra start til slut. Filmen byder på en tidsrejse 40 år tilbage i tiden og det er en smuk kærlighedshistorie mellem Jørgen og hans Hanne. Filmen er også fyldt med varme og humor. Boksning er ikke den sport jeg normalt interesserer mig for, men jeg tog mig selv i at flytte mig i stolen i takt med Jørgens kendte højre hånd! Jeg vil se filmen igen sammen med min mand.

Weekenden indeholdt også lidt havearbejde og lidt (igen!) haveshopping. Jeg bliver nødt til at blive væk fra Plantorama et styk tid, da det der med at holde sig til en indkøbsseddel ikke holder i den butik.

Sidste uge fandt jeg dette billede på Pinterest, og tænkte at den idé ville jeg spinde videre på. Lige dette lidt nuttede design, passer ikke så godt til vores terrasse, men jeg skulle ikke mere end vise billedet for min mand, så gik han i gang med at save tynde pinde af vores terrassebrædder. Derfra fik jeg lov at overtage projektet.

Da jeg normalt mest syr og strikker og en gang imellem arbejder med papir, så er det enormt hyggeligt at en sjælden gang få lov at arbejde i træ. Det er et taknemmeligt materiale og mulighederne er mange og anderledes fra dem der foregår med nål og tråd!

Jeg fik filet og slebet pindene glatte og boret huller og derefter var det ‘kun’ præcisionsarbejde tilbage. Jeg er enormt dårligt til at tage mål, så det var lidt af en udfordring at få stien lige. Men jeg fik et resultat, jeg godt kan leve med.

Og så var det, vi skulle i Plantorama. Jeg kan bedst lige at så vidt mulig afslutte påbegynde projekter med det samme, da de mange, uafsluttede stresser mig. Derfor tog vi turen i plantecenteret for at få købt en klatreplante til min klatresti. Jeg havde forestillet mig en Klematis, men fik at vide af havemanden, den ikke egnede sig så godt til krukke. En ny og hurtig beslutning blev Arkitektens trøst, da den er hurtigvoksende og giver hvide blomster. Den blev plantet og nu er arrangementet færdigt. Stien indeholder i alt 8 pinde, så der er mulighed for at klatre hele vejen op og dække skorstenen. Pindene patinerer på samme måde som terrassen på et tidspunkt og bliver helt sølvgrå.

klatresti til klatreblomster

Udover den klatreplante der stod på indkøbssedlen, fandt vi 2 Blåregn sat ned fra 700 til 300 styk. Det ville jo have været dumt at lade være, ik’? Vi aner ikke endnu hvor vi skal plante dem, men det finder vi jo nok ud af…

6 comments

 1. Birgitte B says:

  Uh jeg fjernede engang en Arkitektens Trøst fra min svigermors hegn. Det var en noget genstridig plante, som bare havde bredt sig ud over det hele… deraf navnet 😉
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Ja, det er nemlig en plante man skal passe lidt på, Birgitte, på samme måde som Efu. Men den står i en krukke på terrassen, så det er begrænset, hvor meget den kan brede sig. Kh Malin

  • Aargang73 says:

   Dejligt, du kunne lide idéen med klatrestigen, Bella. Man kan jo lave den lige som man ønsker og på en måde der passer ind i ens eget hjem.

 2. Karin says:

  Dejlig weekend med gode oplevelser.
  Skøn buket der kom med hjem.
  klatreplanter er taknemmelige bare de får lidt hjælp, så er det godt der findes inspiration rundt på nettet.
  At være til gallapremiere er noget helt specielt. Og det så er en fortælling om en kendt dansk sportudøver, som mange “kender”, gør fortællingen ekstra interessant. Jeg har det så meget svært med boksning, sport hvor det er okay at slå med vilje, håndbold er okay, da det der sker på stregen er for at skabe plads til bolden, ikke et slag. Derfor kommer jeg ikke i biografen her.

  • Aargang73 says:

   Boksning er virkelig heller ikke en sport jeg bryder mig om, synes den er meget besynerlig. Men filmen indeholder så meget mere end boksning, derfor kan jeg godt anbefale den.

Skriv et svar