Kender du typen? Jeg er typen som…

…har svært at lave ‘ingenting’ eller kun én ting. Skal lige tjekke telefonen hvis jeg står i kø ved rødt lys. Skal have et strikketøj eller et hækletøj i min hånd hvis jeg skal se en film. Det er yderst sjældent jeg bare går en tur uden at samtidig høre en lydbog eller en podcast. Tænker at det måske ville være sundt at øve sig lidt i kunsten at være til stede i en aktivitet ad gangen.

 • …der helst ‘gør det selv’. På min egen måde. Sortere vasketøj, dekorere kager, handle ind, købe gaver – you name it. Også dette kunne være sundt at forsøge at lave lidt om på. Det ville være en stor aflastning hvis jeg kunne tage imod hjælp til noget af det. Til gengæld er der ting jeg ikke laver; vasker vinduer, støvsuger garagen, skifter hjul på bilen :)
 • …der har enormt svært at omstille mig. Hvis jeg har en plan for dagen, kan jeg ikke bare lave den om, hvis der pludselig kommer et forslag om noget andet. Jeg vil gerne have i hvert fald én dag til at omstille mig og indstille mig på en ny plan.
 • …der afskyr at tale i telefonen. Jeg vil gerne mødes over en kop kaffe og jeg er god til at give lyd fra mig på skrift, men at bare sidde og snakke, det duer jeg ikke til. Jeg bliver rastløs og stresset og hvis jeg kommer i den situation at jeg ikke kan undgå det, foregår det i hvert fald med et headset så at jeg kan lave mad eller køre bil samtidig!
 • …som starter op i nye projekter hele tiden, men sjældent får dem fulgt til døren. Jeg elsker at sætte nye mål indenfor alle mulige og umulige kategorier og min iver og mit engegement er ikke at tage fejl af. Men som regel mister jeg ret hurtig interessen og kaster mig hurtig ud i noget nyt. Bloggen er et af få projekter, som jeg rent faktisk holder fast i.
 • …der ofte formår at se det meste fra den lyse side. Generelt er det en egenskab som jeg er glad for, men jeg kan godt fornemme, at det kan irritere dem omkring mig nogen gange. Der er måske tilfælde hvor man bare har brug for at synes at det er synd for en selv, og måske ikke har brug for at jeg prøver på at vende deres tragiske situation til noget positivt. Billedet øverst i indlægget illustrer dette. Det er et avisudklip fra den gang jeg var 14 eller 15 år.
 • …som afskyr at ikke komme til tiden. Bare tanken på at komme for sent til et kursus eller møde, hvor de allerede er begyndt og døren er lukket – pyh! Eller til en middag hvor alle allerede har hilst på hinanden og sat sig til bords. Jeg gør hvad som helst for at undgå disse scenarier – noget som ikke passer så godt sammen med, at jeg også er typen…
 • …som ikke kan komme af sted til tiden. Uanset hvor godt jeg forbereder mig og planlægger og uanset hvor tidlig jeg står op og hvor meget tid jeg afsætter, så er det næsten umulig for mig at komme ud af døren som planlagt! Marginaler, er det der redder mig!

Hvilken type er du? Kan du definere dig selv ved hjælp af kun 5 ord? ♡

19 comments

 1. S. says:

  Jep jeg kender det godt. Jeg hader st komme for sent. Jeg øver mig i at være tilstede i det jeg har gang i. Jeg elsker flere strikkeprojekter ad gangen men har lavet en regel om et stort og et lille projekt ad gangen… middagsselskaber hvor man kommer sent ååååh jeg kan ik ha det… omstillingsparathed lader jeg andre om. Jeg har det virkelig godt med forudsigelighed. Og lidt flere andre ting. Så ja jeg kender godt typen ;)

  • Aargang73 says:

   Hi hi, S, begynder at få en fornemmelse af, at mit indlæg definerer kvinder generelt mere end det definerer mig som person :) Mange af jer der har kommenteret, kan genkende sig selv i de fleste af punkterne. Kvinder!

 2. Anette says:

  Hihi, jeg også de to sidste. … redningen er altid at afsætte ekstra tid. .. Nik til at nå næste tog (halv time) eller mere… dur selvfølgelig kun pga førtidspension. ..
  og omstillinger er jeg heler ikke god til… skal gerne bruge 1 dag eller 2

  • Anette says:

   Altså aftale kl 12
   op kl 8… ja ja sov dårligt den blev halv 9
   gå med Zorro, spise morgenmad, er nu udmattet så tager en halv times afslapning. .. kl er nu nær ved 11, det går sætte en vask over, pakke taske…. åh nej toget går om 5 minutter nu har vi travlt, heldigvis går det igen kvart i 12… så kan jeg lige nå det… må heler bare gå nu…

   • Aargang73 says:

    Ha ha, Anette, jamen så ligner vi jo også hinanden på mange måder. Du og jeg og ‘alle andre kvinder’ :) Kender også SÅ godt det der med at lige skulle ordne en masse ting før jeg skal ud af døren! Hvorfor kan jeg bare ikke gå, og ordne alle de ting når jeg en gang kommer hjem igen?

 3. Karin says:

  Jeg vil ikke kunne definere mig selv med 5 ord. Vil endda have svært ved at nøjes med 5 kerneværdier. Dog bliver der arbejdet på højtryk med denne opgave, da det er nødvendigt for den jeg er/var.
  Multitaske, og mange bolde i luften, samtidig med nogle ar på sjælen og alt muligt andet, gjorde, jeg måtte finde en anden vej, jeg tager stadig ikke den lige vej, benytter nogle krumspring, retter ind, når jeg ser det ikke var godt.
  Måske kan det siges
  Lever livet med små skridt
  Det var da med 5 ord, og jeg bestræber mig på det, der kommer afvigelser.
  Det at være kronisk udbrændt pga. stress, overhørte lidt for mange nedlæggelser af stress, vil jo så gerne have flere bolde i luften, multitaske. Må bare ikke.

  • Aargang73 says:

   Kære Karin, tak for din kommentar. Nej, det er ikke nemt at definere sig selv med 5 ord, det er jeg heller ikke sikker på at jeg selv kan ;) Det lyder til du har været igennem en hård tur og at du stadig kæmper en kamp. Jeg skrev lidt om stress for et par uger siden, og det var skræmmende at se, hvor mange som har prøvet det. Desværre lyder det også til, at mange klør på indtil de ende der hvor de ikke længere kan bunde – det lyder det også til, at du gjorde. Jeg har ikke selv prøvet på at komme helt der ud, men jeg har haft det tæt på, og ved hvor svært det kan være. Kh Malin

 4. Birgitte B says:

  Jeg kommer aldrig for sent; jeg ved ikke noget værre – plus at min familie er vi opdraget til, at det gør man bare ikke! Jeg er også på den med ‘jeg gøre det hele selv, på min måde, og det er den bedste/rigtige’. Jeg ville ønske, jeg var bedre til at tage imod hjælp. Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Jeg tror også at min bekymring for at komme for sent, kommer helt fra barndommen, Birgitte, – det gør man bare ikke. Hvad er det med os kvinder og det med at bede om/tage imod hjælp? Og hvor er det der gør ‘vores måde’ til den eneste rigtige? ;)

 5. Rikke says:

  Sjovt indlæg, og skræmmende så tæt det kommer på at være mig.
  Jeg kan genkende alle punkter undtagen nummer 2. Til gengæld kan jeg synes, at jeg har for nemt ved at omstille mig.
  Kærligst Rikke

  • Aargang73 says:

   Rikke, sjovt som vi kvinder ligner hinanden på disse punkter! Jeg gad godt være god til at omstille mig – det kunne åbne op for nogen muligheder nogen gange. Kærlig hilsen Malin

 6. Anja says:

  5 ord … Gisp, det er ikke nemt, men en sjov udfordring :)
  – Introvert
  – Vedholdende
  – Anerkendende
  – Ærlig
  – Loyal
  Så … udløb min spalteplads vist. Er selvfølgelig så meget mere, men det var de 5 ord, som først faldt mig ind :)

  • Aargang73 says:

   Det lyder som 5 meget gode egenskaber, Anja ♡ Ærlighed og loyalitet kan man komme langt med.

 7. Mette says:

  jeg kan kun se glasset halvt fyldt og sådan er min mand også:o) Vi er begge enormt positive og ser lyst på alt, også sclerosen m.m. hvilket da helt sikkert irriterede de der negative mennesker omkring os. But who cares.

  Støvsuge garagen?? :o) Vi støvsuger næsten aldrig bilen…:)

  • Aargang73 says:

   Du lyder til at have en god tilgang til livet, Mette, det er så godt at kunne se glasset halvt fyldt i stedet for halvt tomt. Næ, bilen støvsuger jeg heller aldrig – det er livet for kort til! God weekend Mette!

 8. Emilie says:

  Uhhh, jeg vil også helst gøre tingene selv – og kan sågar finde på at tage Mandens stak af nydeligt sammenlagte håndklæder for at lægge dem sammen på den RIGTIGE måde. Øver mig i at lade være og være lidt mere ligeglad.

  Til gengæld bekymrer jeg mig meget lidt, og er god til at finde løsninger og holde et positivt fokus, når det hele ramler.

  • Aargang73 says:

   Hi hi, Emilie, jeg kan ikke lade være at smile. Jeg gør fuldstændig det samme. Jeg går endda så langt som at lægge mandens tøj i skuffen sammen på min helt egen måde. Er ikke sikker på, det er helt normalt ;) Det med at ikke bekymre sig så meget, må tælle som en god egenskab da det gør livet lidt nemmere ♡

  • Aargang73 says:

   Hi hi, A, velkommen i klubben :) Det lyder til at mange af de egenskaber jeg har taget med på listen, er typiske kvindlige egenskaber ;)

Skriv et svar