Kender du Mads? Mads Bo?

Jeg havde aldrig hørt om manden indtil for en måned siden… For en måned siden fik jeg og resten af mine kollegaer spørgsmålet om vi var interesseret i at komme med til Mads Bo’s foredrag i Aalborg torsdag d. 9 marts. Dem af mine kollegaer der vidste hvem han var, kunne fortælle mig, at han var mester på at lave juice, at han været med i Godmorgen Danmark og at han så ret godt ud. Ja, så ok 🙂

Så 18 fjollede tøser tog torsdag aften plads i Gigantium sammen med et par hundrede andre tilhørere, mest kvinder, men forbavsende mange mænd. Jeg skal ærlig indrømme, at da jeg vågnede torsdag morgen, havde jeg fortrudt jeg takket ja. Det føltes på daværende tidspunkt, som en meget lang dag jeg havde foran mig. Jeg var heller ikke overbevist om, at han kunne holde min interesse i to og en halv time sidst på aftenen. Og hvordan kan man i øvrigt snakke i to og en halv time om juice?!

Mads Bo

Når forventningerne er høje, bliver man tit skuffet og det er selvfølgelig også omvendt. Jeg havde virkelig ingen forventninger, udover at det ville blive en hyggelig aften sammen med kollegaerne. Jeg blev positivt overrasket. Manden så lige så godt ud, som jeg fået fortalt, men han havde også noget på hjertet.

Han talte ikke kun om juice, men om sundhed generelt. Han fik mig hurtig ‘fanget’, da jeg fandt ud af, at hans tilgang til at leve sundt, er den samme som min egen; det behøver ikke at være svært eller bøvlet og der er ingen grund til at blive fanatisk. Lev sundt i 80% af tiden men giv plads til et styk’ chokolade eller et glas vin en gang imellem. Og nyd det!

Jeg har selv igennem rigtig mange år levet på denne måde, og jeg kan umiddelbart ikke forestille mig andre måder at leve på. Jeg tæller ikke kalorier eller vejer min mad, men spiser efter sundt fornuft. Jeg vælger mad som er sund for min krop og dividerer ikke med om der er plads til en ekstra gulerod eller to. Jeg får sjældent vin men nyder et glas øl i weekenden. Og mit fredagsslik… I sidste måned skrev jeg et indlæg om mine ‘7 gode vaner‘ og der er mange ting der går igen fra oplægget torsdag.

Mads var god til at komme med metaforer som vi alle kunne forholde os til og hhan brugte også en masse humor i sit oplæg. De 150 minutter fløj af sted og både jeg selv og mine kollegaer kom hjem med en masse inspiration til at enten begynde at leve sundere, eller som jeg selv; fortsætte med at leve sundt.

Personligt fik jeg følgende med hjem:

 • Jeg vil prøve at spise mindre kød. Jeg vil ikke undvære kød flere gange om ugen, men måske en enkelt dag om ugen og så spise mindre mængde, de dage vi spiser kød. Jeg behøver måske heller ikke at spise kød både middag og aften. Det med at vi som mennesker har brug for protein fra kød ligger så dybt i mig. Jeg hører hvad de siger, men det skal tid til at acceptere det, før jeg skærer yderligere ned på kød.
 • Jeg er blevet supermotiveret til at spise så naturligt som muligt; økologiske grøntsager, frugt, kerner, nødder og bælgfrugter.
 • Jeg har i mange år tænkt på at købe en juice maskine og nu tror jeg på, jeg gør det. Det er prisen der har holdt mig tilbage men også tanken på alt det spild af grøntsager der bliver. Jeg kan godt se, at det er i juicen alle de gode vitaminer og mineraler findes, men da jeg med min dumme mave er så bevidst om fibrenes betydning, tager det mig imod at smide disse i skraldespanden! Jeg tænker at en kombination af juice og smoothies – hvor man bruger hele frugten/grøntsagen – er en måde der vil passe mig. Jeg vil se, om jeg i første omgang kan finde en brugt juice maskine, for at se om det er noget for mig.
 • 30 min motion om dagen, er en god og nem regel. Jeg er tæt ved at være der og hvis jeg beslutter mig for at gå en tur alle de 4 dage om ugen hvor jeg ikke styrketræner, går kabalen op. Vi hører det om og om igen, og jeg vil gerne have den rutine dybt ind under huden; bevægelse hver dag.
 • Brug dit ukrud! Min egen mavefornemmelse har altid været, at det der vokser i naturen er sundt for os (undtaget hvid fluesvamp og et par andre småting). Vi fik denne aften det gode råd at man kan putte både mælkebøtter, brændenælder og skvalderkål i sin smoothie. Så nu vil jeg lige ud i haven og gøde vores ukrudt lidt 😉
 • Reminder til mig selv: energi er ikke noget du har, energi er noget du skaber.

På Mads Bo’s hjemmeside High on Life, kan du få en masse tips og opskrifter til at leve sundt. Og hvis du vil høre hans grundlæggende mening om sundhed med hans egne ord, kan du gøre det her 🙂

This entry was posted in Sundhed.

15 comments

 1. Anette says:

  Lyder spænende, hvis du køber en juicer kan du jo bruge nogle af fibrene når du bager, så giver de fiber og spare på hveden.
  elsker min mors hjemmelavede juice

  • Aargang73 says:

   Det er nu en god idé, Anette! Han havde også selv nogle forslag til hvordan man kan bruge de fibrer der bliver tilbage, men det føles bare lidt mærkeligt at bruge fibrerne, når alle vitaminer er væk – om du forstår hvad jeg mener… Men det skal da prøves 🙂

  • Aargang73 says:

   Ja, VenterPaaVin, det skulle du nok have gjort 😉 Han holder vist flere oplæg rundt omkring i landet, men det er nu ikke sikkert, du gider at køre helt til Sjælland 😉 Heldigvis er der også en masse tips og tricks både på hans hjemmeside og på YouTube, det kan du komme langt med.

 2. Helle says:

  Jeg kan i høj grad anbefale at anskaffe en juicer, er SÅ glad for vores, selvom der er perioder, hvor vi ikke får den brugt helt så meget, som jeg gerne ville.
  Men lige igår vækkede jeg min mand med kaffe og juice – havde lige juicet de sidste rester fra grøntsagsskuffen, så det blev en meget Shrek-grøn drik af gulerod, agurk, spinat og ingefær. Der er ingefær i alt det juice, jeg laver 🙂

  Idéen med at finde en brugt juicer er god, jeg køber selv rigtig mange ting brugt – sidste anskaffelse til køkkenet var en Kenwood røremaskine, den er jeg også rigtig glad for.
  God søndag!

  • Aargang73 says:

   Helle, jeg tror også, at jeg er én af dem, der virkelig ville bruge min juicer. Jeg har ikke så mange køkkenmaskiner, men min blender bruger jeg hver dag til at lave smoothies i, derfor tror jeg, at lige en juicer vil blive brugt. Jeg gad godt nok også blive vækket på sengen med nypresset juice, og GERNE den slags med ingefær i. Heldigvis er jeg med tiden blevet ret god til at købe brugt, det var en gang, hvor alt her hjem til blev købt nyt – noget jeg slet ikke kan forstå i dag. Det ser også ud til, der er mange der har forkøbt sig på de juicemaskiner, så mon ikke, jeg kan finde en ret ny til en ok pris. Fortsat god søndag også til dig!

 3. Birgitte B says:

  Jeg ved ikke så meget om ham, men jeg kan til gengæld anbefale bogen ‘slut med forbudt’ hvis du vil læse lidt om sundhed og den måde vi italesætter det på (det er ikke en slanke/opskriftsbog).
  Vi spiser mindre kød og har kødløse dage. Jeg strækker al kød med grønt og linser (de små røde/orange).
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Det lyder som en bog, jeg godt kunne finde på at læse, Birgitte, (lige så snart jeg er færdig med romanen jeg langt om længe er kommet i gang med) 🙂 Jeg kan generelt godt lide at læse faglitteratur om sådant der interesserer mig, og har igennem tiderne læst mange bøger omkring sundhed, træning, mad og motivation. Nogen af dem skimmer jeg bare igennem, andre læser jeg fra start til slut. Linser elsker jeg også, og de bliver ret flittigt brugt her hjemme, men mest som tilbehør. Jeg bor sammen med fire mænd, så det der med kødløse dage, tror jeg ikke, jeg får succes med her hjemme. Men jeg kunne godt finde på at lave en vegetarisk løsning til mig selv, en gang eller to om ugen.

  • Aargang73 says:

   Hi hi, Anja, lige det billedet har jeg lånt fra Pixabay, men det ligner den juice vi fik som velkomstdrink, på en prik. Jeg ville ikke stjæle et billede fra hans hjemmeside uden lov, så valgte den sikre løsning i forhold til billede valg.

 4. Ingrid says:

  Det hørtes ut som en kjekk og lærerik kveld med interessante tema. Å leve sunt er jo veldig aktuelt for tiden. Jeg lager ikke juice, men mye smoothie, både grønn og rød, og elsker det. Kjekk blogg har du, jeg liker blogger med variert innhold og kommer snart igjen. Hilsen Ingrid

  • Aargang73 says:

   Velkommen her, Ingrid – ‘koseligt’ med besøg helt fra Norge 🙂 Det var en meget både hyggelig og lærerig aften, og det er dejligt, når man føler at man får noget med hjem. Jeg laver smoothie hver dag, men er desværre kørt lidt fast i jordbær/banan varianten, så jeg skal i gang med at eksperimentere lidt. Sønnike blev vist også lidt inspireret, når jeg kom hjem og fortalte om foredraget, så han er også begyndt at eksperimentere med de grønne varianter. Han er faktisk ret god til det. Jeg er glad for du kan lide min blog, og jeg håber, du snart kigger forbi igen. Kh Malin

  • Aargang73 says:

   Jeg synes også det er rigtig spændende at høre om sundhed, det er noget der interesserer mig rigtig meget. Men jeg kan hurtig miste interessen, hvis jeg opdager at oplægsholderens grundlæggende syn på sundhed, er for langt væk fra min egen. Og det blev ikke faldet denne aften 🙂

Skriv et svar