Kan man lære at holde af julen?

IMG_0230

Jeg bryder mig ikke ret meget om julen. Aner ikke hvorfor… Som barn elskede jeg julen og husker med glæde tilbage på mine juleaftener som lille. Jeg husker dem som meget idylliske – som den bedste dag på hele året. I dag er julen for mig en travl tid der bare skal overstås, og januar er én af mine yndlingsmåneder eftersom det aldrig er så langt til jul som lige der. Jeg prøver på at bide sammen for børnenes skyld, de skal gerne have samme følelse omkring julen som jeg selv havde når jeg var barn og ikke få den ødelagt på grund af mine følelser.

Jeg aner ikke hvornår mit syn på julen vendte, jeg kan ikke sætte fingeren på en specifik jul eller specifik hændelse der fik mig at ændre mening om denne højtid. Det er mere som en følelse der er kommet snigende og de sidste mange år har jeg nærmest frygtet julen.

I år har jeg besluttet mig for at forsøge blive glad for julen. Jeg ved ikke om det overhoved kan lade sig gøre, men eftersom jeg ikke kan undgå den så kan jeg lige så godt gøre det bedste af situationen. Måske handler det bare om at have den rette indstilling?

IMG_0226

Jeg har i weekenden lavet en lang (!) what-to-do-liste og en form for tidsplan og disse vil forhåbentlig hjælpe mig med at få overblik og føle at jeg har kontrol. Jeg er begyndt at forberede diverse dekorationer og købe julegaver. Et par af julegaverne bliver hjemmelavet. I dag er jeg begyndt at tørre citrusfrugter som jeg kan bruge i dekorationer og for første gang vil jeg forsøge at tørre hele lime. Jeg har skåret tynde strimler i skallen og nu ligger de på radiatoren for at tørre. Hvis det bliver som jeg tænkt, skal jeg nok vende tilbage med et billede.

Næsten hele min familie kommer fra Sverige og besøger os denne jul; mormor og morfar samt lille lillesøster og hele hendes familie. Det hjælper rigtig meget på mine følelser da det virkelig giver mig noget at glæde mig til. Jeg vil dog komme til at savne Syster Yster og hendes familie, som skal holde jul på den anden side af familien denne jul.

Næste jul er jeg fri for alt hvad der hører julen til, fordi der rejser vi til Sydamerika! Men hvem ved, måske lærer jeg at blive så glad for julen, at jeg slet ikke kan undvære den næste år…

This entry was posted in Hverdag.

4 comments

Skriv et svar