‘Kærlighed ved første sting’

Kærlighed ved føste stingJeg har fået fingrene i en rigtigt fin bog! Jeg har ventet i bibliotekets kø i flere måneder for at få lov at låne den, så der er vist flere der har opdaget den. Men den var værd at vente på. Bogen er vildt inspirerende og tankerne og drømmerne om at skabe sin helt egen garderobe får da virkelig fat! Tilly Walnes  starter helt fra null med at fortælle om hvilke redskaber man får brug for når man syr og hvordan man bevæger sig rundt i en stofbutik (uden at man virker som en total nybegynder 😉 ), så selv dem der aldrig har prøvet at sy før, kan være med.
Trin for trin bliver man guidet igennem teknikker til at sy sit eget tøj, på en meget letforståelig måde. Man starter med at sy en scarf, fortsætter med et par pyjamasbukser og avancerer derfra til nederdele og kjole (mønstre medfølger).

indhold_1

Bogen indeholder nogen virkelig søde modeller på både bluse, kjole og nederdele men det er ikke den ‘stil’ jeg selv går i. Jeg kommer derfor ikke til at bruge mønstrene men har brugt bogen som inspiration til at sy tøj til mig selv. Jeg gjorde det en gang men da jeg aldrig brugte mit hjemmesyede tøj holdte jeg op med det og koncentrerede mig i stedet om at sy ting til hjemmet og diverse dimsedutter. Efter at have læst bogen får jeg helt sikkert lyst til at komme i gang med projekt ‘skab din egen garderobe’ igen! Men jeg vil nok gribe det an på en anden måde end jeg gjort tidligere. Fremfor alt vil jeg tænke mig for før jeg vælger mønstre og stof og være mere kritisk omkring/opmærksom på hvilket tøj jeg egentlig trives i og faktisk går i. Jeg har blandt andet et gammelt, uafsluttet projekt liggende som jeg ved at jeg aldrig kommer til at gå i. En palliet kjole som ikke er pæn nok til at gå i byen i… Typisk (tidligere) mig at starte på impuls projekter! Jeg har nok også kastet mig ud i projekter der nogen gang været lidt for svære for mig, og eftersom resultatet bliver deraf, ryger det i skraldespanden halvvejs igennem projektet.

Tilly har sin egen blog, Tilly and the Buttons, og der kan man hente yderligere inspiration og gode råd. Gode råd kan man også hente hos Signe fra Skaberlyst, som deler med sig af sin erfaring omkring at sy sit eget tøj. Hendes side er også rigtig inspirerende og en god start til at komme i gang med at sy. Hun har også lavet mange gode tutorials omkring forskellige teknikker indenfor faget.

Nu skal jeg lige en tur i Stof og Stil!

3 comments

  1. Lilly says:

    UUUUHHHHHHHHHHH!!!! Hubby tippede mig om denne bog for 100 år siden – jeg var begejstret, men glemte så alt om den! Wow. Den må du altså gerne vise mig ved lejlighed – lyder som en rigtig god måde at komme i gang med konstruktive projekter uden at miste tråden (hehe) og gejsten under vejs! Måske det er det, der skal til for at jeg ENDELIG kan få fingeren ud og komme i gang med ejenproduktionen til MIN garderobe…

    KH Lilly

    • Aargang73 says:

      Jeg tror Hubby har fat i noget – vil tro at bogen er liiige dig! Og vist ville det være megafedt at komme i gang med at sy til sig selv?! Det må vi vist følge op på…

Skriv et svar