Julehygge i Blogland

julehyggeDer vrimler lige nu af julehygge i Blogland og da jeg selv ikke rigtig er en del af det i år, føler jeg mig lidt snydt på noget af det – den del med hygge, bag og dufter. Og det med at få være lidt kreativ. Den sidste tid har været ret fyldt op med praktiske gøremål og lange what to do lister indenfor rejsen, og jeg føler det er længe siden jeg fik udløb for min kreativitet. Jeg har gemt nogle af alle de idéer jeg har fundet til næste år, og jeg vil også gerne dele med mig af noget af det jeg har fundet i Blogland til dem af jer, der måske kan få glæde af det allerede denne jul. Blandt andet fandt jeg disse små brunkage hus som er lige til at hænge på kaffekoppen – de er bare ikke til at stå for, og dem vil jeg helt sikkert lave næste år! (Idéen og billedet fandt jeg hos Hemtrender.com)

Jeg er stor fan af hjemmelavede gaver og hos Made by Mary fandt jeg denne lækre bodyscrub lavet af kaffe, vanilje og kokosolie. Jeg tror dog ikke jeg venter helt indtil næste jul med at lave den (og jeg er heller ikke sikker på, at den i første omgang bliver brugt som gave) men jeg prøver den nok lige så snart vi kommer hjem fra ferien igen. Eller måske ville kroppen have godt af en tur før vi tager af sted. Uh, hvis bare jeg kan nå det!

Norske Nina fra Stylizimo har lavet de fineste gaveindpakninger med ting fra naturen; gran, kogler, kanel og nelliker fungerer så fint som dekoration til de enkle indpakninger. Personligt synes jeg, det er så meget mere charmerende at selv gøre lidt ud af selve indpakningen, end at lade personalet pakke gaverne ind ved skrænten i butikken. I Sverige har vi en gammel tradition, hvor vi rimer på pakkerene. Vi skriver et lille rim på et par linjer om hvad gaven indeholder og hvor modtageren skal gætte, hvad der er i pakken. Det er nu også lidt hyggeligt.

Hollandske Marij viser en meget nem og smuk variant af glaskugler, som hun har fyldt med grønne fund fra naturen. Hun har lavet en DIY og selv om den er på et ret umuligt sprog, så kan man sagtens forstå den ved hjælp af alle billeder. De virker også meget nemme at lave og virker også fint på andre tidspunkter end julen.

Elsa Billgren viser sine 10 bedste tips til julen og idéen med at stanse brunkagerne med bunden af et krystalglas – den snupper jeg! Jeg er også vild med de små graner i glaskrukker, men tænker at man nok ikke må hive graner op med rødderne i skoven, gør man? Så kan man selvfølgelig købe en lille gran og skylle jorden af rødderne.

Is er måske ikke det første man tænker på i forbindelse med julen, men det er brunkager, så denne is med smag af brunkager, skulle måske prøves?

Så nu hvor I er i fuld gang med julebag og julehygge og det med at pakke gaver ind, skal jeg have pakket det sidste i rygsækkerne. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme af sted nu, men jeg glæder mig også til det, jeg kommer hjem til igen en gang i det nye år. Den sidste tid er det som om alt andet udover rejsen er blevet sat på stand by og jeg ser frem til at komme videre med projekter her hjemme og skabe lidt hygge rundt omkring. Vi har ventende projekter både indendørs og udendørs og heldigvis går vi jo foråret i møde, lige så snart vi kommer på den anden side af nytår. Sådan føler jeg det i hvert fald…

2 comments

    • Aargang73 says:

      Ja, det er rigtig Birgitte og heldigvis bliver det jo også jul igen næste år. Og så bliver dobbelt hygge og en enorm masse småkager 🙂

Skriv et svar