Jeg tager den helt med ro…

Mange tror nok, at jeg sover længe. Det gør jeg ikke. Jeg møder sent på arbejdet, men det er ikke fordi jeg sover længe. Et gammelt ordsprog lyder: “Morgenstund har guld i mund”. Og det er lige sådan jeg har det. Morgenstunden er, udover fredagaften, den bedste stund på hele dagen, alle dage i ugen.

De dage jeg skal på arbejdet, står jeg som regel op to timer før jeg skal af sted. Og det er ikke fordi jeg bruger specielt lang tid i badeværelset (bortset fra den lidt for lange tid i bruseren) … Men jeg bruger tid på mig selv og på at få styr på hjemmet før jeg tager af sted.

Efter min havregrød laver jeg mig en ordentlig kop kaffe. Eller nærmere et krus kaffe. Og så rydder jeg op – tømmer opvaskemaskinen og fylder den op igen, rydder køkkenet og redder sengen. At komme hjem til rod om eftermiddagen er nemligen noget af det mest energidræbende der findes og det vil jeg så vidt mulig undgå. Nu kan jeg komme hjem til et ryddet hjem og kan nemmere overskue det med aftensmad og madpakker. For at det ikke skal være løgn, brænder der også stearinlys i vindueskarmen når jeg kommer hjem om eftermiddagen (jeg har langt om længe investeret i et par af dem med timer på). Så jeg føler mig virkelig velkommen når jeg træder ind af døren om eftermiddagen 🙂

Udover oprydningen bruger jeg tid på mig selv. Jeg har god tid til at vågne stille og rolig, spise morgenmad, finde mig selv og hygge mig med noget af det jeg holder af, før jeg skal af sted. Jeg får kigget “dagens avis” igennem, læst blogs og endda også skrevet lidt på bloggen en gang imellem. Som lige nu. Jeg kan ikke forestille mig at skifte denne værdifulde tid ud mod ekstra tid under dynen. Vist er der dage hvor jeg tænker tanken når jeg ligger der, men jeg ved at jeg fortryder, så jeg kommer som regel op.

Der er flere veje at komme til arbejdet på og jeg tager den langsomme af dem. Jeg kører forbi afkørslen til motorvejen og fortsætter ud på de små veje igennem markerne. Jeg lytter til lydbøger eller podcasts og forsvinder for en stund ind i en anden verden. Derefter er jeg klar til “den rigtige verden” og en ny dag 🙂

Jeg tror dagen i dag bliver en god én af slagsen.

8 comments

  • Aargang73 says:

   Det er lige det, det er Maude; prioriteringer. Som med så meget andet her i livet. Jeg tænker også at det er sundt nok at få en stille og rolig start på dagen ❤️

  • Aargang73 says:

   Jeg er også glad for dem, S. Kan slet ikke sætte mig ind i mine egne børns prioritering; at sove så længe som muligt og derefter have null tid til noget som helst.

 1. Birgitte B says:

  Det lyder som gode morgener. Jeg bruger også tid på vasketøj, opvaskemaskine, rede seng og rydde op inden jeg går ud af døren… Kan ikke klare at komme hjem til rod og gamle opgaver. Kh. Birgitte

Skriv et svar