Jeg har været fuld af løgn…

 

…men nu er det over. I to måneders tid har jeg haft så mange hemmeligheder for min mand, at jeg til sidst næsten ikke turde snakke med ham. Det værste han kunne gøre, var at begynde tale om hans 50-års-fødselsdag. Pyh, hvor jeg har løjet og undgået sandheden på alle måder. Og jeg som hader at lyve!Han besluttede ganske tidlig, at han ikke ville holde noget stort på selve dagen. Jeg besluttede så alligevel at han skulle fejres med manér. 50 år, er det ikke næsten den mest runde fødselsdag af dem alle sammen? Så samtidig med at han selv er gået rundt og lavet planer for, og inviteret til, en stor fødselsdag i slutningen af august (hvor han i øvrigt er i Spanien) hade jeg inviteret familie, venner, kollegaer og naboer til lidt tapas og vin på hans rigtige fødselsdag i tirsdags.

Det har været en tid med rigtig meget koordinering, planlægning, smugling af alkohol (som skulle gemmes ved diverse naboer) indkøb (drengenes skabe blev fyldt op med oliven, grillede artiskokker og grissini pinde) og et enormt skrivende og sms’ende i hemmelighed. Min telefon har været fyldt med beskeder og jeg har været helt besat af at skifte kode og slå alle pop-up-beskeder fra.

Han valgte så at holde fri på selve dagen for at gå ud og få en frokost sammen med mig. Det var rigtig hyggeligt, men … selvfølgelig en udfordring da jeg i hemmelighed inviteret 40 spisende gæster til kl. 16.30. Heldigvis har jeg en fantastisk svigermor og heldigvis har hun en ligeså fantastisk kæreste, og uden de to, ville det aldrig have gået. Som aftalt ringede min svigermor til sin søn en uge før og tilbød at sørge for aftensmaden til hans fødselsdag, så at han kunne gå ud og fejre dagen med sin kone. Uden stress og jag. Heldigvis syntes han at det var en god idé, så efter god morgenmad og en stille og rolig formiddag blev vi kørt i byen af sønnike.

Under tiden som vi hyggede i byen havde min svigermor, hendes kæreste og mine drenge rigeligt at se til. De skulle rundt til diverse naboer for at hente stole, øl og vin. De skulle hente pålæg ved slagteren og brød ved bageren og de skulle dække op og gøre klar til 40 gæster. Men they did it!

Efter en god frokost, lidt shopping og et par øl på bryghuset, blev vi igen hentede af sønnike. Det hele var nøje planlagt på forhånd. Bilerne var parkeret hvor ikke man kunne se dem fra huset og gæsterne havde gemt sig i et hjørne af stuen. Da vi gik op af trappen, begyndte jeg og sønnike at synge fødselsdagssangen og efter et par falske toner, fik vi heldigvis hjælp af resten af koret i stuen. Det var så dejligt at se hans reaktion. Han blev lige så overrasket som jeg håbet på, og for en gangs skyld, blev han mundlam.

Aftenen blev også lige så hyggelig som jeg håbet på. Solen skinnede ikke hele aftenen som planlagt, men det var vindstille og udover de 10-12 regndråber var vejret perfekt til at sidde ude på terrassen hele aftenen. Maden var god og gæsterne hyggede sig. De unge mennesker festede med og endte i “gaden” når vi gamle gik i seng. Det er jo ikke alle der har læseferie.

Det hele blev lige som jeg ønsket, og det vigtigste af alt; min mand blev helt vildt glad. Det er en aften, vi kan leve på længe… Men snart skal vi i gang igen! Vi skal til at planlægge den havefest i august, som der jo allerede er blevet inviteret til. Med tanke på alle de fine gaver han har fået, kan vi ikke rigtig tillade os at holde endnu en fødselsdagsfest, men må nok nøjes med en sommerfest.

16 comments

 1. /ks says:

  Åh hvor er det bare fantastisk, at du har kunne overraske og glæde ham sådan. Det lyder som om det slet ikke kunne have været en bedre dag. Fedt!
  Og så dejligt med alle de hjælpende hænder du har haft med, i processen. Hurra for svigermor, børn, venner og naboer!

  • Aargang73 says:

   Ja, det siger jeg også: Hurra for svigermor, sønnerne, vennerne og naboerne! Uden deres hjælp var det aldrig gået – det kunne slet ikke lade sig gøre! Dagen blev lige nøjagtig som ønsket, den kunne ikke have været bedre. Selv vejret var med os, selv om de lovet regn hele dagen!

  • Aargang73 says:

   Det største job havde min svigermor og hendes kæreste nok på selve dagen. Jeg har brugt meget tid på at koordinere og planlægge og en del tid også på indkøb. Og på at lyve! :)

 2. Birgitte B says:

  Kære Malin. Tænk at du og alle andre formåede at tage fusen på din mand. Jeg håber, han sætter pris på alle dine krumspring ;-) og hvor dejligt at I kunne glæde ham og fejre ham. Altså, det er bare et dejligt indlæg at læse. Knus Birgitte

  • Aargang73 says:

   Tak Birgitte! Ja, jeg forstår ikke selv at det lykkedes og jeg tror nok han er lidt chokeret over hvor blind han har været ;) Han har ikke haft en anelse! Det må også være en mærkelig fornemmelse at alle omkring ham har løjet i over en måned. Men det var en helt fantastisk gave at give ham, han er simpelthen så glad og så taknemmelig. Det er jo ikke alle der vil sætte pris på sådan en overraskelse, men jeg vidste, han ville blive både glad og rørt!

 3. Karin says:

  Super god ide, håber du er blevet tilgivet for de mange løgne gennem de seneste mdr.
  Jeg ville aldrig kunne gennemfører sådan et projekt uden stor opbakning fra baglandet, og det må jeg sige du har fået, et stort cadeau, både til din evne at få igangsat denne overraskelse, men også til baglandet.

  • Aargang73 says:

   Ok ja! Jeg er blevet tilgivet og det har været rart at endelig få lov at forklare hvorfor jeg opført mig underligt og prioriteret mærkeligt på et par tidspunkter. Jeg ville heller aldrig have kunnet gennemført dette, hvis baglandet ikke bakket op. Uden dem, havde det slet ikke kunnet lade sig gøre. Udover det har det været ret hyggeligt at have dette projekt sammen med både svigermor og drengene – en hemmelighed der har knyttet os sammen.

  • Aargang73 says:

   Tak søde Anette, Ja, både han og vi andre glæder os rigtig meget til ferien. Vi håber dog på at vi får lov til at opleve lidt sommer her hjemme i mellemtiden! Knus

Skriv et svar