Invitér til sommerfest!

Invitér til sommerfest

Efter mit sidste arrangement i haven i sidste uge, har jeg fået lidt blod på tanden og jeg er så småt gået i gang med at planlægge en havefest i august. Jeg glæder mig allerede! Det med at invitere til fest er enormt hyggeligt og behøver hverken at være svært, besværligt eller dyrt. Der er mange måder at gøre det på, og at invitere til fest, behøver ikke at betyde at man skal stå med et perfekt hjem og en 3-retters-menu. Det vigtigste er, at man samler en flok mennesker man holder af til en hyggelig dag eller aften.Min teori er, at hvis bare man er den der gider at tage initiativet, plejer folk at vilje møde op uanset om maden står på bordet når de kommer, eller om de selv skal bidrage med noget. Du har rammerne, gæsterne laver festen sammen med dig. Et par idéer for at komme i gang:

 • Invitér venner på kryds og tværs, venner der ikke i forvejen kender hinanden. Det kan også være naboer, kollegaer eller forældre fra skolen. Ofte har man en mavefornemmelse af, hvem der godt kan sammen. Sådan en aften åbner op til mange spændende samtaler og mon ikke det viser sig, at gæsterne har fælles interesser eller lige frem fælles bekendte. Det er typisk at man sådan en aften finder ud af, hvor lille verden den er.
 • For at holde udgifterne for mad, øl og vin nede – husk at tjekke tilbudsaviserne. Øl og vin kan man ofte finde til halv pris, og det er derfor ingen grund til at give fuld pris! Når der kommer til maden, er er også mange penge at spare ved at købe sæsonvarer, og det er bestemt ikke det værste i den tid vi nu går i møde.
 • Hvis det er det store arbejde i køkkenet der afholder dig fra at holde fest, så gør det nemt! Invitér til italiensk aften med pizza eller lasagne og lidt god rødvin til. Italiensk is til dessert, kan de fleste også lide.
 • Eller gør, som jeg gjorde til min mands fødselsdag… Jeg bestilte 6 forskellige slags italiensk pålæg ved slagteren, brød ved bageren og så købte jeg lidt oliven, grillede artiskokker, pesto og grissini pinde i det lokale supermarked. Jeg købte også et par kilo cherrytomater som jeg selv langtidsbagte i ovnen dertil – det var det eneste mad jeg faktisk lavede. Maden blev lagt pænt op og serveret som en slags buffet. Konceptet er både nemt og relativt billigt og passer fint til en frokost eller en afslappet fest i haven.
 • Endnu nemmere og endnu billigere kan det blive, hvis du inviterer til buffet hvor alle bidrager med en ret til deling. Vi har prøvet det en enkelt gang med stor succes hvor vi inviterede naboer og genboer til fællesspisning. Vi sørgede for at der var øl, vin og sodavand og sørgede for en enkelt ret på samme vilkår som de andre gæster. Det hele blev dækket op og det var rart at ikke behøve koncentrere sig om, om maden nu var god nok. Vi havde en fantastisk aften, og der var mange af naboerne der gerne ville overtage stafetten og lægge hus til næste gang.Invitér til sommerfest
 • Eller tænd for grillen og bed gæsterne om at tage deres eget kød og en flaske vin med. Du kan selv komplettere med lidt tilbehør af form af ovnbagte kartofler, kartoffelsalat, pastasalat, grøn salat eller noget andet. Brød samt lidt gode salsaer og saucer kunne også passe godt at sætte på bordet.
 • Lav et tema for festen, det kunne f.eks. være et land. Invitere til spansk aften med spansk mad, spansk vin og måske også spansk musik! Dæk op i spanske farver. Det kan også være kinesisk eller russisk, men så må du hellere droppe det med musikken 🙂 Og måske også vinen 🙂
 • Invitér til picnic her i sommer! Hvis vejret er godt er det ikke meget der er skønnere end at mødes et sted i naturen. Tag en engangsgrill eller to med, lidt kød eller fisk (laks smager lækkert på grillen), brød og noget godt tilbehør. Alt smager bare bedre i det frie, så du kan skrue helt ned for ambitionsniveauet 😉 Lidt kold rosévid kan måske blive prikken over i. Udover at det er skønt at komme ud i naturen, er det også hyggeligt at mødes med sine venner på andre måder end omkring køkkenbordet og det bliver garanteret en af de sammenkomster I vil huske.

Forhåbentlig har du fået lidt inspiration og måske lysten til at invitere nære og kære, mange eller få, ude eller hjemme til et par hyggelige timer her i sommer.

This entry was posted in Hverdag.

4 comments

 1. Birgitte B says:

  Jeg er kæmpe fan af sammeskuds, hvor alle tager lidt med. Det gør også at værterne ikke står med et kæmpe arbejde (for der er trods alt noget arbejde i at indkøbe, anrette mv). Kh. Birgitte

 2. Karin says:

  Det er hyggeligt at have gæster, fuldstændig enig.
  Du har givet mange bud på hvordan vi kan mødes både billigt, afslappet og bekvemt. At vi som værtinde ikke skal stå i køkkenet i flere dage og gøre klar, samtidig med at være i køkkenet under hele gæstebudet.
  Tak for gode tips, som jeg godt kendte, hvis jeg tænker mig om.
  Jeg er så ikke til stor gæstebud. Det kan jeg ikke rumme, lider af kronisk udbrændthed, derfor er det kun få gæster her, det passer mig bedst.

  • Aargang73 says:

   Kære Karin, mange eller få gæster, det er lige så hyggelig begge dele, bare på forskellige måder. Jeg elsker også at være sammen med få venner hvor man får tid til at tale sammen, noget man ofte kan føle sig lidt snydt på, hvis man inviterer mange. Tipsene var nok ikke direkte revolutionerende, men ment som en reminder. Så godt, hvis du kunne bruge dem 🙂

Skriv et svar