Ilha grande – paradis på jorden

img_3523

Efter nogle dage i den travle storby Rio, var det noget af en oase vi ankom til derefter. Jeg kan godt lide storbyer, men helst i små doser. Jeg får hurtig nok af den travlhed der er, alle mennesker, trafik og butikker. Med årene bliver jeg mere og mere et naturmenneske og derfor var det som at ankomme til paradiset når vi sejlede i land på øen Ilha grande udenfor Rios kyst.

Lignende naturperle har jeg sjældent oplevet. Da øen er bilfri foregår al transport på cykel, med vogn eller trillebør. Det var, så vidt jeg så, kun én bil, og det var den der samlede affald ind.

Vi havde et limetræd i haven og kokospalmer i baghaven. På vej til stranden voksede det avokado og mangotræerne bugnede af frugt. For mig som elsker frugt (!) var dette paradiset i mere end en forstand. Alle de tropiske frugter jeg har spist, som jeg ikke aner hvad de hedder, og som jeg nok desværre aldrig kommer til at smage igen! Det gik helt sport i at købe frugter hjem som jeg ikke anede hvordan de så ud når man åbnede dem. Vi smagte passionsfrugt store som grapefrugt og avokadoer på størrelse med pomelo.

Stranderne var hvide og det klare vand skiftede i turkis. Vi snorklede med de smukkeste fisk og svømmede med skildpadder. Vandet var så varmt, at selv jeg nød det!

Vi havde lejet er meget primitivt hus med udsigt ud over vandet. Der var virkelig ingenting at gøre med, og vores kreativitet blev virkelig udfordret når vi skulle lave mad. Men det er faktisk ret hyggelig en gang i mellem at leve uden alt det grej og man finder ud af, at man jo faktisk overlever alligevel!

Der var lidt vemodigt at sejle fra øen igen, vi var slet ikke færdige med at suge det hele til os. Men der ventede nye eventyr og en bus med afgang mod Sao Paulo og videre til Iguazu. Drengene trængte også til en dag uden sol, da de fik rigeligt af den disse dage. Selv med en solfaktor 60 kunne de ikke klare mere end et par timer i vandet.

Det er lidt trist at tænke på, vi nok aldrig kommer tilbage til dette fantastiske sted! Men sådan har jeg tit når jeg rejser videre fra en god ferie og eftersom min rejselyst er så stor, er der ikke rigtig tid til at komme tilbage til det samme sted igen – hele verden venter!

Jeg har taget rigtig mange billeder, men da det (igen) er svært at uploade noget som helst med det ofte elendige netværk, kompletterer jeg med lidt billeder fra turen på min Instagram. Her er det nemmere at få bilderne igennem. Så hvis I trænger til lidt sol og varme, kig gerne forbi… Og hvis du nogensinde kommer forbi i nærheden af denne ø må du ikke snyde dig selv for et par dage her!

4 comments

 1. Sandra says:

  det lyder virkelig som paradis på jorden – nyd det også lidt for os herhjemme, for lige nu stormer det en halv (eller nok mere hel) pelikan, regner og er koldt 😉 Fortsat god ferie, kh. S.

  • Aargang73 says:

   Kære Sandra, jeg nyder også nok for jer <3 Jeg har godt nok læst om den storm der lige har ramt Danmark og det er virkelig svært at forestille sig herfra. Lige nu kunnne jeg dog trænge til lidt koldere vind - her er enormt varmt! Fortsat god jul til dig og et godt nytår lige om lidt. Kh

 2. /ks says:

  Overvejede om jeg virkelig skulle klikke ind på dig indlæg, da jeg så foto i link 😀 Jeg som bare fryser lige nu. Alt er gennemkoldt oven på det blæsevejr – synes jeg.
  Men åh hvor ser det skønt ud. Suk, nu drømmer jeg mig til Ilha Grande 🙂 Tak.

  • Aargang73 says:

   Kære KS, så dejligt med en hilsen fra dig og dejligt, du kiggede forbi Ilha Grande. Jeg har godt nok hørt om stormen der hjemme, det virker så fjernt lige nu både med kulde og blæsevejr… Jeg håber du haft en dejlig jul, har så svært at følge med herfra grundet ekstremt dårligt netværk! Nu nærmer vi os snart næste store højtid 🙂 Kh

Skriv et svar