I venten på foråret

urtehaveI venten på foråret og haven, fik jeg udover at plante en masse planter om i går, også sået en del frø. Det var jo også disse frø der satte gang i hele projektet så de skulle selvfølgelig også i jorden. Jeg kunne så godt tænke mig at have et hjørne i køkkenet med urtekrydderier, men de skal selvfølgelig være urter, jeg selv har sået!

Jeg har i første omgang sået Pebermynte samt Citronbasilikum, begge dele kan, udover at bruges frisk i maden, tørres og bruges til te. Udover det, har jeg også sået Stevia, det naturlige sødemiddel som blandt andet bliver brugt i noget chokolade og lakrids. De påstår at det er helt enormt sødt, flere hundrede gange så sødt som sukker. Bladene kan bruges friske, eller tørres og knuses. Jeg forestiller mig at bruge det i f.eks. smoothies, men jeg har læst at smagen er lidt speciel, så det er ikke sikkert, jeg kan lide det. Nu prøver vi!

Agapanthus frø

Og så har jeg sået mine Agapanthus frø, som jeg samlede sammen i november. Jeg har ‘googlet’ mig til at det er en fordel at så dem tidlig på året og så lade planten stå indendørs indtil den bliver lidt mere robust. Det blev til rigtig mange frø når jeg begyndte at tømme kapslerne, så hvis de viser sig at være gro-dygtige, vil jeg give nogen af dem væk. Hvis det viser sig, at jeg er for tidlig ude, er der rigeligt at tage af til et nyt forsøg.

Agapanthus odlingDen sidste pose jeg fik brugt, var en pose jordbær-frø jeg købte sidste sommer. Jeg glemte at læse på posen den gang jeg stod på planteskolen og opdagede først der jeg kom hjem, at det var en lang og omstændelig proces og at jeg var alt for sent ude. Nu er jeg til gengæld ude i rigtig god tid og skal nok nå det. De skal først spire i mørket og derefter plantes om op til flere gange før de er klare at flytte ud.

Det giver sådan lidt en forårsfølelse at have fingrende i jorden en hel dag. Mine negle er fuldstændig ødelagte men humøret højt!

3 comments

Skriv et svar