Hyldeblomstmarmelade – opskrift

hyldeblomstmarmelade

Den sidste tid har jeg lavet en hel del hyldeblomstsaft. Når saften har stået og trukket i 3-4 dage i køleskabet, sier man den af og hælder saften på flasker og (de velduftende) blomster og citroner i skraldespanden. Men hvis du som jeg er tilhængere af ‘Stop Madspild’, er dette en opskrift for dig.Der er stadig en masse kraft og smag i de blomster og jeg blev derfor så glad, når jeg fandt en opskrift hvor man også kunne få brug for disse. Jeg har prøvet mig lidt frem da jeg syntes den originale opskrift var alldeles for sød. Selv om marmelade er sødt, behøver den jo ikke at være helt elektrisk.

Opskrift Hyldeblomstmarmelade (2 små glas)

  • Kvaset fra hyldeblomstsaften (300 g)
  • 100 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
  • evt. Atamon

Brug alle blomster samt så mange af citronerne der skal til, for at vægten skal komme op på 300 g. Blend blomster og citroner til en jævn masse.

Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud. Bland blomster, sukker, vaniljekorn og -bælg samt hyldeblomstsaften i en gryde. Kog det op og lad det simre på svag varme i ca. 10 min.

Lad marmeladen køle af, fjern vaniljebælgene og kom marmeladen op på rene glas (evt. skyllede med Atamon).

hyldeblomstmarmelade

Marmeladen smager godt til f.eks. en grov bolle med ost. Jeg har også brugt den i madlavningen, gennem at blande den op med olivenolie (jeg brugte min egen Rosmarinolie) og hælde den over spidskålen før jeg stegte den i ovnen. Det blev faktisk rigtig godt, og jeg tænker at anvendelsesmulighederne er mange, hvis man er lidt kreativ. Jeg har også forsøgt at blande 1 tsk. af marmeladen med 1 tsk. pesto og det smagte dejligt sammen med serranoskinke.

Jeg har mange flere opskrifter der skal prøves af før hyldeblomst sæsonen er over, så hvis du som jeg elsker duften og smagen af disse blomster, må du hellere kigge forbi snart igen. Hvis du vil være helt sikker på at ikke gå glip af nogen af opskrifterne, er det også muligt at tilmelde sig nyhedsbrevet som bliver sendt ud ca. hver 14 dag.

3 comments

    • Aargang73 says:

      Ja, det er det i høj grad også for mig. I dag har jeg plukket en enkelt hyldegren med ind og det er fantastisk som den dufter. Ferien nærmer sig…

Skriv et svar