Hvidt på hvidt og et loft der skal ryddes

Det er nok sådan lidt med mig, at jeg skal sparkes i gang med nogen ting. En af disse ting, er vedligeholdelses projekter på huset. Til gengæld har jeg det sådan, at når jeg vel er kommet i gang, så klør jeg på. Så er jeg effektiv og får en masse lavet og jeg synes det er enormt sjovt! Med min mand er det lidt anderledes. Han behøver definitivt ikke sparkes i gang, men omvendt, bliver jeg nødt til at bede ham om at lige tage en slapper en gang imellem.

Lige nu trænger jeg til et spark bagi for at komme i gang, og det fik jeg i weekenden. Vi lavede en kop kaffe og satte os ned sammen for at lave en liste over alt det vi gerne vil have gjort i hjemmet i løbet af året. Derefter lavede vi en prioriteringsliste, tog vores kalendere frem og lavede simpelthen aftaler med os selv.

I løbet af den kommende måned har vi booket fire hele arbejdsdage og det første vi skal i gang med er maler arbejde. Lofter, vægge og dørkarme skal males i hele overetagen – alt det som er hvidt, skal friskes op. Vi har et ganske stort hus, så der er mange kvadratmetre der skal males, men vi hjælpes ad. Tager det fra hver sin ende og mødes til en kop kaffe på midten 😉 På lørdag går vi i gang med lofter og ugen derefter tror jeg at vi er klare til vægge og vindueskarme i stuen.

Listen er stadig lang og i marts/april måned kan vi blandt andet glæde os til en oprydning på loftet. Kender I typen der har svært at smide ud, og i stedet går på kompromis og stiller det op på loftet ’indtil videre’? Det har jeg så gjort i løbet af ti år, så der er nok at gå i gang med. Jeg er heldigvis stadig i “oprydnings-moode” og jeg tror derfor ikke, at det bliver så svært. Jeg er supermotiveret til at få ryddet op i hele hjemmet og få fjernet alt, vi ikke bruger eller bryder os om.

Vi har fælles projekter på listen, men også individuelle. Der er trods alt ting som vi er bedst hjulpet med at dele op. Alt med el, belysning, beton og kompliceret snedkeriarbejde for eksempel, går jeg fri for. Til gengæld har jeg noget med en fotovæg der skal gøres klar samt noget indretning både i bryggers og forgang. Og lige så snart foråret begynder at banke på, har vi en liste der er lige så lang for haven. Og når 2017 er omme, så kan vi lave en ny liste. Det er jo sådan det er, at bo i hus.

 

13 comments

 1. Maude says:

  Jeg har det lissom dig, jeg synes også det er skønt når jeg først er i gang. Mand derimod, kunne vist godt bruge lidt af din mands drive………
  Mega-fedt ser det ud! ❤️

  • Aargang73 says:

   Det lyder til de fleste har det med sine mænd, som du har med din. Jeg er nu glad for at min er så driftig, meeeeen en gang imellem er det altså skønt han bare sætter sig ned i sofaen og laver ingenting! 😉

 2. Bella says:

  Sødeste Malin, spørg lige om jeg er imponeret! Sikke en energi du lægger for dagen trods jetlag og alt muligt. Nu vil jeg også på ferie (lang ferie!) 🙂
  Eet er, at du blogger dedikeret, nu går du også i gang med huset, ud over familie og job…Wauw! Respekt!

  • Aargang73 says:

   Uh, Bella, du får mig at lyde lidt som en superwoman. I like it! 🙂 Jetlag er heldigvis over, så den kan jeg ikke bruge som undskyldning længere. At skrive på bloggen er min måde at slappe af, og det er der jo beviser for at jeg gør meget lige for tiden. Jeg kan sagtens forstå du gerne vil på lang ferie. Det vil jeg også gerne – kan bare ikke få nok!

 3. Rikke says:

  Det lyder effektivt, synes det er smart i booker dage til at komme i mål med tingene på listerne.
  Herhjemme har vi også en husliste 2017 og en haveliste 2017, sådan er det jo som du skriver. Men vi mangler lige finessen med at lave en kalender aftale.

  Min mand hedder duracel til mellemnavn ???? Han kan dog lokkes til at pausere med kaffe.

  God fornøjelse med jeres malerprojekt.
  Kh Rikke

 4. www.rikkes-planet.dk says:

  Held og lykke med projektet. Det bliver da så lækkert, når malingen er frisket op (selvom jeg hader at male lofter)
  Jeg elsker lister, så jeg kan vinge af. Har derfor en helt alm spiral kalender, som jeg kun skriver to-do ting i.
  kh Rikke

  • Aargang73 says:

   Mange tak, Rikke! Jeg kan også så godt lide følelsen af nymalet, det føles så rent og frisk alle steder. Jeg hader også lofter, og det er derfor vi besluttet at dele om lofterne. Væggene kan jeg godt klare selv, men loftene er hårde. Nu tager vi dem først, så at vi kan få dem overstået. Sådan en to-do-kalender har jeg også som jeg bruger til og fra. Jeg har dog lidt et problem med at holde fast i et system, men hopper ofte frem og tilbage mellem flere forskellige.

 5. Birgitte B says:

  Åh jeg er virkelig ikke vild med maling og renovering generelt. Så prøver at skyde det ned, hver gang kæresten foreslår det. (er også meget perfektionistisk og han maler altså ikke helt så pænt). Kh. Birgitte

Skriv et svar