Haveprojekter

Haven i majEfter en lang, lidt skuffende april, kom maj. Og jeg vil da love for, den kom med et brag af sol og varme og håb om nogle gode timer i haven. Ugen har desværre været fyldt op af arbejde og andre (sure) pligter – noget der kan være svært at acceptere, når fingrene kriller for at komme i gang. Men et par dage i ugen har vi været ude om aftenen og jeg håber også på at søndag, bliver en komplet havedag.

Tid til at sætte kartofler

Jeg har købt noget jord til mine højbed for at forbedre den, der var. Efter at mine asparges kartofler har ligget til forspiring i soveværelset siden før påske, fik de nu lov at komme i jorden. Jeg plejer at dække jorden til for at påskynde processen, men det har jeg ikke haft overskud til i år. Der har hverken været tid, ork, lyst eller vejr til havearbejde.

Hjemmelavede blomsterkasser

For to år siden, fik jeg en pludselig lyst at bygge mine egne blomsterkasser. Jeg fandt da både tommestok, stiksav og boremaskine frem og efter mange timer og et par ‘ommer’, lykkedes det mig at lave to ikke helt skæve kasser. Jo jo! Kasserne passer perfekt til kapilærkasser, da min første plan var at dyrke tomater i dem. Det er dog ikke et projekt jeg lykkes med indtil videre, og tomaterne må vente indtil jeg en gang får et drivhus. Så nu har jeg fået sat bund i kasserne og planen er at jeg vil plante blå/lilla Klematis i dem som kan klatre op af væggen til skuret. Jeg skal efter mere jord, som I kan se, og derefter skal jeg på jagt efter den helt rigtige slags blomst. Og så skal der vist lidt maling på dem igen, kan jeg se.

Agapanthus efter en vinter i hiVores Agapanthus er kommet ud fra vinterens hi. De ser simpelthen så sølle ud og hvert år spørger jeg mig selv, om det vil lykkes at få liv i dem igen. Men der er nye skud så jeg er ikke så meget i tvivl om, de nok skal pryde vores nye terrasse i år. Planten med de helt smalle blad længst ned på billedet, er den jeg selv drev frem sidste år med frø fra egne blomster. Jeg tænker at vi skal have lidt tålmodighed med den, men at den nok skal komme. Forhåbentlig skal også denne krukke pryde lige så meget som dem vi har i forvejen. På et tidspunkt…

Sidste weekend lavede jeg rabarbergrød af åres første rabarber. Og med det må vi vel konkludere, at havesæsonen på alvor er skudt i gang.

Jeg ønsker jer alle, en rigtig dejlig weekend med masser af sol og godt vejr! ❤

6 comments

  • Aargang73 says:

   Tak søde Dorte. Weekenden blev dejlig med både hygge og havearbejde og masser af sol og varme! Knus

 1. S says:

  Det lyder som en weekend jeg også godt kunne holde. Skal selv i haven hele søndag og h og er du sej sån at bygge plantekasser. Det kan være jeg skal gøre det efter næste sæson. Til tomater og den slags.
  Nyd weekenden og solen 🙂 kh S.

  • Aargang73 says:

   Kære S, håber du har nydt din weekend og at du kom ud i haven som ønsket. Plantekasserne var ikke specielt svære at lave. Det er måske ikke så meget handyman i mig, men det var sjovt at prøve at også bruge den side af en selv 🙂

 2. Karin says:

  Det lyder til din weekend bliver fantastisk.
  Her glæder jeg mig så meget til svag vind og dejlige temp.
  God solskins weekend.

  • Aargang73 says:

   Jeg håber du fik en dejlig weekend Karin. Skøn temperatur fik vi i hvert fald, og vinden blev også kun svag som ønsket.

Skriv et svar