Hækl for et hjertebarn

Henry_ligger

For snart 2 år siden, blev min søsters lille pige indlagt til en hjerteoperation, knapt 2 år gammel. Hendes hjerte slog ikke som det burde og for at hjælpe det lidt på vejen, fik hun indopereret en pacemaker. Straks efter hun vågnede op efter operationen sendte min søster en film af vores lille kusine som dansede rundt, rundt omkring sig selv og sang – tankerne førte til reklamen med Duracell kaninerne. Sådan en energi og sådan en livsglæde. Det var simpelthen så rørende at se!

Freja fik en kat med hjem – en hjertekat. Alle børn som læmner sygehuset får sådan en med. En kat som er hæklet af frivillige ifølge et særligt mønster men i valgfri farve og garnkvalitet. Fælles for alle katte er at de har et rødt hjerte syet fast på brystet, med et broderet ar over. I skrivende stund, er der i alt blevet hæklet 2.977 katte!

Jeg ville så gerne støtte denne gode sag men eftersom jeg aldrig nogensinde havde prøvet at hækle på det tidspunkt, kunne opskriften lige så godt have været på russisk. Jeg forstod ikke en pind af den og lade hurtig projektet på hylden igen. Men efter at jeg kastet mig ud i tæppe og sjal, fik jeg nyt mod og tog med kæmpehjælp fra YouTube fat i projektet med katten.

henry_sidder

Og nu er den færdig! Hjertet fik jeg hjælp til af en helt specielt god chef 🙂 Nu skal den navngives (den bliver opkaldt efter min chef som sørgede for at den fik sit hjerte) og derefter sendes til børnesygehuset i Sverige hvor de finder et hjem til den. Alternativt kan man lave et søskende-dyr. Et søskende-dyr er et dyr som ‘hjertebarnets’ søskende kan få med hjem. Det behøver ikke være en kat, men kan være hvilket som helst hæklet/strikket/syet dyr. Disse skal også have et hjerte syet fast på brystet, dog uden ar.

Hvis du også har lyst at støtte denne gode sag, finder du mønstret på Hjärtekattens hjemmeside. Mønstret er på svensk, men mon ikke det kan lade sig gøre alligevel… Jeg kunne se på deres Facebook-side, at de lige nu mangler rigtig mange søskende-dyr på sygehuset i Lund, det ku’ godt være det skulle blive mit næste projekt. Eller dit?

7 comments

 1. www.skøreliv.dk says:

  Hvor er det fint! Jeg kan dog ikke hækle bare den mindste lille bitte smule… Hvis jeg kunne, ville jeg hækle en kat til min far, som for nyligt fik konstateret en hjertesygdom og pt. ligger i kunstig koma med en hjertemaskine tilkoblet. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at han ville sætte stor pris på sådan en fin kat! Og så skulle hedde Ole :-)…

  • Aargang73 says:

   Åh, jeg er ked af at høre om din far – jeg håber inderligt, han snart får det bedre. Jeg er ikke i tvivl om, at du kan hækle en kat – jeg kunne heller ikke hækle den mindste lille bitte smule før jeg gik i gang, men med hjælp af Youtube, kunne det godt lade sig gøre. Vil gerne sende dig de nødvendige links, hvis du gerne vil forsøge… Ole lyder som et godt navn til katten <3

 2. Bella says:

  Søde, sikke en god sag at støtte og, hvor er din kat blevet fin!! Den er jeg sikker på kommer til at bringe glæde, for det er et helt igennem støtteværdigt koncept. Din chef lyder også til at have hjertet på rette sted, så at sige 🙂
  God weekend, Bella

  • Aargang73 says:

   Tak Bella,
   Det er et støtteværdigt koncept og det er sjovt når man kan kombinere hygge med lidt ‘velgørenhed’. Ja, min chef er kanon, på mange måder. Katten har været færdig længe men jeg kunne simpelthen ikke finde ud af at hækle et hjerte. Langt om længe forbarmede hun sig over mig og tilbød at gøre det 🙂 God weekend også til dig!

 3. Liv ☆ says:

  Sikke en god og dejlig idé. Og hvor er din udgave af hjertekatten fin. Den er der helt sikkert et barn der bliver glad for ❤

  • Aargang73 says:

   Tak Liv, ja jeg håber den kommer til glæde for nogen. Det har været et hyggeligt lille projekt, men nu bliver det skønt at få den sendt af sted!

Skriv et svar