Græskar til spisning og pynt

img_2534

Denne uge stod i græskarnes tegn… En Hokkaido græskar blev både til ovnbagte ‘fritter’ og til en kage. Der blev lavet pyntegræskar både til udendørs og indendørs, af den store slags og af den lille. Og jeg har fået blod på tanden til at prøve flere opskrifter med Hokkaido – det smager jo helt vildt godt – og på næste uges madplan står Hokkaido-suppe.

Græskarkage

img_2521

Til kagen brugte jeg:

 • ½ Hokkaido græsker (ca. 300 g)
 • 2 æg
 • 100 g rørsukker
 • 15o g sirup
 • 3/4 dl rapsolie
 • 140 g mel
 • 25 g hvedekli
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. ingefær
 • 100 g hakkede mandler
 • Revet skal fra 1 appelsin

Græskaren skal først bages i ovnen. Del græskaren i to og tøm den for kerner og ‘tråde’ indtil der kun er selve kødet tilbage. Læg den derefter på hovedet på en plade med bag- eller sølvpapir, som en skål med den runde side op af. Giv den 175 grader i ca. 50 min indtil den er mør. Lige så snart den er kølet lidt af, kan man skrabe kødet ud af skraldet og mose det med en gaffel.

Pisk æg og sukker luftigt og tilsæt derefter olien. De tørre ingredienser blandes sammen i en skål og hældes derefter i æggesnapsen. Til sidst tilsættes appelsinskal, de hakkede mandler samt græskarmoset. Dejen hældes i en smurt form og bages midt i ovnen ca. 45 min i 200 grader.

Og til pynt fik jeg lavet både den store og de små som jeg tidligere i ugen fandt i  blogland. Jeg fik hjælp til at bore huller i de små græsker og kunne derefter tage sten og fyld ud med en lille teske. Jeg fylde dem med ris, indtil de passede til et lille fyrfadslys.

img_2542

De store græsker plejer jeg at lave med drengene, men i år ville jeg selv have lov at prøve det af, så jeg skyndede mig at gå i gang på et tidspunkt hvor de ikke var hjemme (slemme, slemme mig). Jeg fik det også at vide den gang Lillebror kom hjem, at det kunne jeg virkelig ikke være bekendt! Jeg har lovet at købe en mere, så at vi også kan få en af de traditionelle med et stort, smilende ansigt på. Indtil da, nyder jeg min lille stjernegræskar:

img_2544

img_2538

 

9 comments

  • Aargang73 says:

   Tak, Crappymum, det er jeg rigtig glad (!) for at du synes 🙂 Det er også så dejligt, du kigger forbi! Jeg synes nu at din græskar er blevet rigtig fin! Den ligner ikke den i børnehaven, det vil jeg give dig ret i, den er til gengæld også total overkursus. Jeg fatter ikke hvordan man kan skære så sikkert med en kniv i en græskar, synes den hopper frem og tilbage i det relativt hårde skal. Men jeg øver mig nu heller ikke så ofte…

 1. Birgitte B says:

  Hvor er det flot med stjerner. Det kunne jeg godt finde på at prøve…
  Jeg elsker græskar suppe, prøv at lave den med søde kartofler og hokkaido. Det bliver super godt. Du kan også riste kernerne i ovnen og bruge som drys.
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Mmmm… Græskarsuppe med søde kartofler, det må være lige mig! Elsker søde kartofler!! Jeg var i Rema i går for at købe ind til det og så havde de løbet tør for søde kartofler! Jeg blev nødt til at finde en anden løsning og sjovt nok er der en opskrift i Remas tilbudsavis denne uge – en variant med kokosmælk. Måske bliver det for vammel, men vi prøver…

 2. Mette says:

  Ej, hvor fine små græskar og også det store:) Jeg elsker græskarsuppe men er åhhh så doven og køber Mou’s græskar/chili suppe. Er den eneste i familien der gider spise det:/ til gengæld spiser det med glæde:)

  • Aargang73 says:

   Dovne supper plejer nu også at være rigtigt gode og hvis man er den eneste der gider at spise det, så er det da en udmærket løsning. I aften står den på græskar suppe og hvis det viser sig at jeg er den eneste der kan lide det, så bliver det nok også Mou for mig i fremtiden 😉

  • Aargang73 says:

   Det er jeg glad for at høre, Bella! 🙂 Jeg vil tro, at de er meget nemme at lave, hvis man kan håndtere et bor. Tænker at det også er en sød lille værtindegave…

Skriv et svar