Genbrugsbutikker i Aalborg – et udpluk blandt ‘lopperne’ i Aalborg SV

Genbrugsbutikker i Aalborg

Velsorteret tøj i Blå Kors, Aalborg SV

Det er ikke en tilfældighed, at de genbrugsbutikker og loppemarkeder jeg bruger flittigst, er dem der ligger i Aalborg SV. Jeg bor i den del af Aalborg. Jeg kommer også i mange af de andre genbrugsbutikker i byen, men disse er dem jeg nemmest lige kan svinge forbi på vej hjem fra arbejdet. Og det gør jeg ikke så sjældent!

Blå Kors, Aalborg sv

Genbrugsbutikker i Aalborg

Hvis det er tøj, du er på jagt efter, er denne butik en guldgrube. Her er tøjet sorteret efter farve, hvilket både ser indbydende ud og gør jagten lidt nemmere. Genbrugsbutikker kan ofte føles lidt uoverskuelige, men at de har gjort forarbejdet og sorteret efter farve er til stor hjælp. Der skal stadig lidt detektivarbejde til, da bluser, kjoler og bukser hænger blandet. Prisen er fast ifølge nedenstående;

 • Dametøj 35kr/del
 • Herretøj 35kr/del
 • Sko/sandaler 35 kr.
 • Støvler 60 kr.
 • Jakker/frakker 60 kr.
 • Tasker 45 kr.
 • Børnetøj bliver solgt efter vægt; pris 60kr/kg.

Genbrugsbutikker i Aalborg

Udover tøj er der porcelæn og glas – også sorteret efter farve, sengetøj & duge, legetøj, møbler og bøger.

Adresse: Løven 6, 9200 Aalborg SV (ved Aalborg storcenter)
Åbningstider: mandag-fredag 10 – 17, lørdag 10-14

Danmission Genbrug, Svenstrup

Genbrugsbutikker i Aalborg

Uden at jeg egentlig kan forklare hvorfor, er dette en af mine foretrukne genbrugsbutikker i området. Den er stor og rummer alt fra køkkenting, bøger, legetøj, tøj, møbler og elektronik. Personalet er altid venlig og imødekommende, og der råder generelt sådan en ro i butikken. Butikken er meget velsorteret og her kan jeg bruge oceaner af tid!

Adresse: Hobrovej 792, 9230 Svenstrup
Åbningstider: mandag – fredag 12 – 17, lørdag 10 – 13

Guld og Rod, Aalborg sv

Genbrugsbutikker i Aalborg

Guld & Rod” er mere et loppemarked end en genbrugsbutik; her er det nemlig private der lejer sig ind i en reol og sælger hvad de har der hjemme i gemmerne. Lidt som en live-version af DBA 🙂 Det betyder at man ikke blot skal have en lille, men en stor portion tålmodighed da mange vælger at sælge alt hvad de har i en skøn blanding. Til gengæld er det pragtfuldt hvis man finder en reol/sælger som man deler smag med. Priserne svinger rigtig meget, da sælger selv prissætter varerne. Butikken er noget ‘rod’ men som navnet også tyder på, kan man godt lave gode fund.

Adresse: Stenbukken 3A, 9200 Aalborg SV (ved Aalborg storcenter)
Åbningstider: mandag – fredag 10 – 18, lørdag – søndag 10 – 15

Folkekirkens Nødhjælp, Svenstrup

Genbrugsbutikker i Aalborg

Butikken er ikke så stor, men rummer en del både dame- herre- og børnetøj. Som i de fleste genbrugsbutikker, er udbuddet af dametøj noget større end de andre to kategorier. De gange jeg har været her, har der været mulighed for at fynde sko i gode mærker, hvis man er til det. Udover tøj, tilbyder de også lidt legetøj og køkkenting.

Adresse: Godthåbsvej 6A, 9230 Svenstrup
Åbningstider: Mandag-fredag: 10.00 – 17.00,  Lørdag: 10.00 – 13.00 

Kirkens Korshær, Svenstrup

Denne butik er lidt anderledes end de andre, da de har specialiseret sig på byggematerialer og møbler. Butikken kræver en lille portion tålmodighed og et ægte “loppegen”. Afdelingen med byggematerialer og møbler virker ret rodet, men her er gode fund at hente for den som gider at lede blandt gammel ragelse. Her har jeg blandt andet fundet to gamle solstole i træ til en 20’er styk – de vil blive som nye (håber jeg) efter en omgang maling og nyt stof. Hvis du er på jagt efter et wc, et håndfad, en dør eller et par dørkarme til en god pris, er det hertil du skal tage! Vær opmærksom på de lidt skæve åbningstider.

Adresse: Mosevangen 2, Svenstrup,
Åbningstider: Onsdag 10 – 17, Lørdag 10 – 14

Så hvis du har vejen forbi “Dobbelt-A” og er til genbrug og loppemarket, så er dette et bud på, hvor du kan starte 🙂

6 comments

 1. S. says:

  Jeg er også meget til genbrugs ting og tøj – mit forbrug har virkelig forandret sig på det punkt. Jeg har for første gang købt nyt-nyt i nærmest et år den anden dag hvor jeg købte en lækker uld-undertrøje med lange ærmer og trusser. Ellers køber jeg stort set alt mit tøj i vores lokale genner. Det giver så meget mening for mig 🙂 øv, jeg ikke bor tættere på Ålborg, for jeg ville gerne slå et smut forbi især den øverste biks 🙂

  • Aargang73 says:

   Hej S 🙂 Jeg har det på samme måde som dig, at mit forbrug har forandret sig rigtig meget i løbet af de sidste par år. Fra at aldrig gå ind i en genbrugsbutik til at næsten ikke kunne få mig til at købe nyt-nyt 🙂 Undertøj køber jeg dog nyt, selv om jeg har set, man kan få det brugt til en meget god pris 🙂

 2. /ks says:

  Åh jeg elsker når de farve-sorterer. Og når der ikke er for rodet i butikken. Og der må gerne være dagslys blandt reolerne så jeg kan trække vejret. Dét er gode kriterier for mig. Dine butikker ser skønne ud. Og jeg har aldrig hørt om det der live-dba-koncept før. Smart nok 😉 Tak for turen.

  • Aargang73 says:

   Det er nemlig lidt luksus, KS, når de farvesorterer. Det hele ser så meget mere indbydende ud. ‘Live-dba-konceptet’ findes i flere byer, ved jeg, og det er nok smart på mange måder. Tænker at mange er ved at blive lidt trætte af at sælge på nettet, så konceptet kom nok på et godt tidspunkt. Selv døjer jeg lidt med at overskue sådant et rod…

Skriv et svar