Gang i slibemaskinen

Jeg glæder mig så meget til at komme videre med mit kontor, og fremfor alt til at nørde om de små detaljer. Sy puder til sofaen (som jeg ikke har fundet endnu) finde billeder til væggene (som ikke er malet endnu), plante blomster, sætte hylder op og den slags. Men jeg bliver nødt til at tage én ting ad gangen og det første jeg skal have gjort, er at gøre det gamle skrivebord i stand. Og det er en lidt større omgang.

Skrivebordet har jeg købt for 700 kroner på Gul og Gratis og det har vist stået i mange år på et kontor på et eller andet museum i Hjørring. Jeg har stadig ikke helt fundet ud af, hvad jeg vil med det. Det skal i første omgang slibes ned, men hvis og hvordan det skal males, har jeg ikke besluttet endnu. Her i weekenden kom det ud i solskinnet og der blev brugt mange timer med slibemaskinen, men jeg er ikke i bund endnu.

Den grønne bordplade er lavet af linoleum (tror jeg) og det ser ud til, jeg nok skal få den fin. Der var mange ret dybe hakker, men med lidt tålmodighed, skal jeg nok komme i bund. De hakker jeg ikke kan få helt væk, tænker jeg at jeg kan spartle, hvis jeg beslutter at få bordpladen malet. Jeg overvejer at male den lysegrå, men har ikke besluttet mig endnu. Den er jo også fin i den originale, grønne farve – sådan helt retro – men det passer desværre ikke helt ind i resten af min plan…

Kanten rundt om bordet ser ud til at være noget teak, og den bliver helt sikkert fin når den bliver frisket op med lidt olie. Benene er lavet i en lysere træsort og skufferne i noget finer (som jeg umiddelbart ikke bryder mig så meget om). Måske skal noget af det også males, men jeg er så meget i tvivl. Slibemaskinen endte med at brænde i stykker, så jeg har lidt tid at tænke over, hvad jeg vil med bordet…

Før slibemaskinen stod af, nåede jeg dog at slibe både skærbræt, bordskånere og en strandstol som jeg tidligere fundet på et loppemarked. Det er en helt speciel glæde ved at se det gamle, slidte blive som nyt. Man kan ikke se det på billedeet, men skærbrættet var fuldt af grimme hakker og misfarvet af gurkemeje.

Nu håber jeg på at komme ud en stund efter dagens Skype-undervisning og slibe videre på bordet. Heldigvis tror jeg at min mand har et eller andet i sin garage, som jeg kan bruge til at komme videre med.

4 comments

  • Aargang73 says:

   Kære Bella, jeg er glad for at du stadig følger med og der kommer snart en opdatering. Det bliver så fint :)

 1. Pia says:

  Genial ide, at slibe skærebrættet ned, når det er blevet for slidt. Det kan jo give mange års ekstra liv til et godt skærebræt! Det vil jeg helt sikkert også gøre fremover – tak for tippet😊

  • Aargang73 says:

   Det giver nemlig nogle ekstra års levetid og så er det virkelig et hyggeligt projekt. Og taknemmeligt!

Skriv et svar