Går sådan lidt amok

En gang imellem kommer det over mig; trangen til at rydde op og fremfor alt; til at rydde ud! Selv om vi i løbet af de sidste år virkelig ikke har samlet på os ret meget nyt, bliver jeg ved med at finde ting, der ikke skal bo her mere. Det startede i mandags da jeg skulle gøre køleskabet rent og på den vejen er det…

Efter køleskabet tog jeg skabene med fødevarer og derefter gik jeg i krig med skuffer og skab med køkkenting. Og hold da op, det trænger til det. Ikke fordi man med blotte øjet kan se det, men når man fjerner skufferne helt, er der nok at komme efter bagom. Og ved siden af. Og i bunden.

Selv om jeg sådan generelt ikke er specielt glad for at gøre rent, giver denne type rengøring/oprydning en masse energi. Det er lidt svært at komme i gang, men så laver jeg en kop kaffe, sætter en god playliste på og peptalker mig selv lidt. Og når bare jeg er kommet i gang, kan jeg næsten ikke stoppe igen.

Jeg har sorteret med hård hånd og selv den fine saucegryde jeg fik i julegave af børnene for mange år siden (som kun er blevet brugt én gang for børnenes skyld) ryger i denne omgang. Sorry kids (får helt dårlig samvittighed). Og med den flere ting i samme dur. Det er dem, der er sværest; gaverne. Har også lige tømt et skab hvor jeg gemt flere af vores bryllups-gaver. De ryger dog ikke ud, men op på loftet sammen med lidt andet, jeg ikke nænner at smide helt ud. (Måske burde jeg lægge børnens saucegryde i den kasse?)

Jeg er ikke helt færdig med køkkenet endnu, men afsætter i hvert fald et par timer om dagen for at komme videre. (Jeg får det virkelig til at lyde som om det er møgbeskidt). Men det tager lang tid, da jeg samtidig besluttet mig for at tage fat i det, der ikke fungerer og finde løsninger hertil. En rodet brødskuffe som altid er fyldt op med gammelt brød f.eks. Eller som den kurv med et hav af små utætte poser af nødder, kerner og frø. Kerner og frø er nu kommet på glas og jeg kan både se hvad jeg har, og slippe for en masse rod i skabet.

Derefter glæder jeg mig til at gå i gang med mine krea ting (stof, garn, mønstre og lignende) som virkelig trænger til et kærligt eftersyn igen. Jeg skal jo for alvor i gang med at være kreativ her til efteråret, og så er det dejligt at starte fra den rigtige ende med at have styr på ting og sager. Alle de mange påbegyndte-ikke-afsluttede projekter skal jeg også tage stilling til; skal de bare ud eller skal de færdiggøres. Højst sandsynligvis, skal de bare ud.

I eftermiddag skal jeg på loppejagt sammen med en veninde og efter den store oprydning, er der et par ting jeg gerne vil se efter. Små skåle f.eks. for dem blev der ikke mange tilbage af, da jeg ryddede den skuffe! De havde gjort sit og trængte virkelig til at blive udskiftet! Måske er jeg også heldig og finder en brødrist, da den gamle var mere end weldone! Jeg burde have delt et billede af den, men det kan jeg alligevel ikke få mig til. Den var meget lidt ‘instaværdig’ 🙂

Hvad med jer, får I ryddet op/ud? Eller er I kommet i mål? 😉

10 comments

 1. Rikke says:

  Jeg er også i gang, men overhovedet ikke i mål.
  Men det hjælper godt. fik det fif at tage billeder af det man måske kun havde for sentimentalitetens skyld (saucegryden), og det var nok for de fleste, at mindes på den måde.
  Jeg har lige foræret en masse væk, som jeg ikke har fået solgt, og da vi nu skal holde fødselsdag skulle det ud, men dejligt at få det væk.
  Held og lykke med projektet, så du kan blive kreativ.
  Hilsen Rikke

  • Aargang73 says:

   Jeg tror nu aldrig man bliver helt klar. Desværre. Men også heldigvis, da det er en god måde at få energi på 🙂 Jeg har faktisk taget et billede af gryden og den var nu også meget pæn. Men vi spiser ikke rigtig sauce, så den røg ud grundet brist på funktion …

 2. Pia says:

  Jeg er også stor fan af opbevaring i glas, det er flot og let overskueligt 🙂
  Synes altid, at der er steder i huset, der trænger til oprydning :0| Når jeg smider ting ud, så tænker jeg ikke så meget over, om det er gaver eller ej, men det er måske fordi, at jeg ville hade at andre beholder noget de ikke kunne lide eller bruge, blot fordi de har fået det i gave af mig. Så vil jeg langt heller have at de omgiver dem med ting, der giver dem glæde (ligesom jeg selv gør ;0)

  • Aargang73 says:

   Ja, glas er ret geniale da de også kan genbruges om og om igen. Denne gang brugte jeg gamle glas fra oliven. Det er sjovt som det altid bliver ved med at trænge til oprydning et eller andet sted. Har den samme oplevelse. Specielt når vi er så obs på at ikke købe nyt, hvis ikke vi virkelig har brug for det. Ønsker jeg havde på samme måde som dig omkring andres gaver. Jeg vil bestemt heller ikke at de skal beholde mine gaver hvis ikke de er glade for dem. Men den anden vej! Får simpelthen så dårligt samvittighed og det sidder så dybt i mig…

 3. Karin says:

  Jeg er også i gang, det er så ikke i køkkenet endnu, det kommer.
  Jeg er enebarn, og begge mine forældre er her ikke mere. Der blev sorteret første gang, da far gik bort og mor kom i beskyttet bolig, da mor sov ind, blev der igen sorteret, sidst der blev sorteret var da jeg flyttede i mit lille bitte rækkehus uden loft, kælder og andet opbevaringsrum end redskabsrum og under sengen. Der blev gemt foto og papirer. Der er fotoalbum tilbage fra før 1910, altså billeder der er over 100 år gamle. Men jeg har ikke plads, så billederne bliver scannet, album ryger ud, men selve billederne bliver gemt i små bokse. Det fylder mindre end de gamle fotoalbum.
  Der skal være styr på dette, før jeg kan tage hul på næste skridt.

  • Karin says:

   Jeg tænker det er en god ide at have orden omkring sig inden nye projekter sættes i søen, så det med dit køkkenprojekt er god terapi for dig, inden du springer på dit krea projekt.

  • Aargang73 says:

   Åh hjælp, du har været igennem noget oprydning! Og ikke bare en gang! Men godt (!) du valgt at beholde de gamle fotos. Min egen mor er lidt af et skrækeksempel da hun har et loft der bugner af “gammelt guld” og det stresser hende helt vildt. En gang imellem går hun i gang med et hjørne og vi piger bliver altid spurgt, om det er noget vi ønsker. En gang imellem takker jeg ja, men jeg er tænker mig altid om to gange, så at det ikke ender som en af de gaver, jeg ikke nænner at smide ud.

 4. Venterpaavinblog says:

  Haha, hvor er det genkendeligt, jeg kan også få et anfald og gå helt i selvsving – andre gange lader jeg bare stå til, i skabe og skuffer i nærmest årevis. Og puf, så en dag får den hele armen.

  • Aargang73 says:

   Ja, det er lidt sjovt hvordan sådant et anfald kan komme helt ‘out of the blue’ 🙂 Men når det kommer, er man i hvert fald ikke i tvivl, da trangen til at få ting ud af døren, er så voldsom.

Skriv et svar