Går og læser romaner

imageJeg får virkelig nydt det gode vejr lige for tiden og nyder det dejlige september. Jeg elsker at komme ud og gå – gerne alene – og gerne med en lydbog. Jeg får desværre ikke læst så mange bøger som jeg havde ønsket, læselisten er lang, men det går ikke så hurtigt med den liste, når man ikke når at læse mere end et par sider før man falder i søvn.

På samme måde som med mine krea-projekter, elsker jeg at starte op i nyt og det er ikke sjældent at jeg har gang i et par eller tre bøger ad gangen. Lige nu ligger en svensk krimi oversat til spansk øverst i bunken med bøger på mit sengebord. Jeg elsker svenske krimier og oversat til spansk, er det en god og nem måde at holde det spanske ved lige. Under Thomas Kangers krimi ligger en bog skreven af en anden svensk forfatter (Per J Andersson), men denne gang oversat til dansk. Den sande historie om inderen Pikej som cyklede fra New Delhi til Borås (der af titlen ‘Fra New Delhi til Borås’) grundet kærligheden – en fantastisk historie, men sproget i bogen fanger mig ikke rigtig. Det er som om det er lidt for opstyltet. Jeg er kommet 2/3 af bogen og den er indtil videre lagt til side grundet den spanske krimi.

Under bogen om Pikej ligger ‘Jordens søjler’ en roman på omtrent 1000 sider. Jeg hørte det første 800 sider som lydbog og derefter forsvandt den (!) af en eller anden grund fra EReolen. Jeg fandt bogen i en genbrugsbutik til en 20’er og målet er at jeg en dag når at få slutningen på historien med. På biblioteket ligger der også en bog og venter på at jeg skal hente den. Det er “Mi padre”, historien  om Pablo Escobar, skreven af hans egen søn. Er lige blevet færdig med den 20 afsnit lange serie om manden på Netflix og historien fascinerer mig.

imageDerfor er jeg rigtig glad for lydbøger! Lydbøger kan læses på mange tidspunkter; når man laver mad, vasker op, gør rent (alle disse kedelige opgaver bliver straks meget sjovere) kører bil, eller som i denne tid; under lange gåture. For mig er det ren terapi. Jeg er næsten færdig med en meget hyggelig roman skreven af Monika Peetz; ‘Tirsdagsfruerne’. Bogen handler om 5 kvinder der for 15 år siden mødte hinanden på et franskkursus. De er meget forskellige som personer og lever vidt forskellige liv. Grundet den ene kvindes mands død, begiver de sig sammen ud på en 10 dage lang pilgrimsvandring, hvor de hver for sig gennemgår en personlig udvikling. Den vil jeg gerne anbefale!

Næste bog jeg skal i gang med er ‘Tarme med charme’. Bogen har fået enormt meget positiv omtale og det er en af de bøger der på et tidspunkt lå i bunken af bøger på mit sengebord, men jeg kom aldrig i gang med den. Nu tror jeg, at den vil passe udmærket som selskab på mine lange vandreture!

8 comments

 1. Lilly says:

  Jeg havde sådan en idé om, at når jeg engang var færdig med min uddannelse – jeg er jo uddannet netop inden for litteratur – uhadada, så ville jeg få SÅ MEGET tid og overskud til at læse bøger hele tiden….det er bare IKKE sket endnu! Faktisk er det lidt ironisk, for det var primært som litteraturstuderende, at jeg fik læst mine bøger – men det var selvfølgelig også mit job den gang! Jeg ELSKER bøger, jeg elsker de ‘knitrende’ side, at røre ved bøger, bladre i dem, holde dem i mine hænder, duften…men lydbøger KUNNE være en løsning fo rmig. Måske. Hmmm… Jeg ynder også at læse på fremmedsprog netop for at holde det ved lige – og fordi det tit er det oprindelige sprog for de forfattere, jeg ynder at læse. Har så mange klassikere, jeg gerne vil igennem…James Joyce, George Orwell, Umberto Eco….etc.

  Tit synes jeg, at jeg er for træt til at læse efter arbejde/om aftenen. Jeg falder som regel i søvn, så snart jeg rammer puden….

  • Aargang73 says:

   Kære Lilly, jeg kan så godt følge dig i det du skriver om bøger – jeg er helt enig med dig om at en bog i sin helt oprindelige udgave, helt klart er nr. 1! Elsker også duften, lyden og følelsen og et af de steder jeg finder mest ro og inspiration, er på biblioteket. Det har jeg altid gjort. Og det er mest grundet tidsbristen jeg vælger løsningen med lydbøger – selv om lydbøgerne faktisk også har andre fordele, som at man kan lytte på dem når man laver andet. Vi lever jo i et samfund hvor vi helst skal lave flere ting samtidig 😉 Prøv det! Det kan dog indebære at du skal have fat i en telefon af nyere model… 😉 Sjovt (!) du nævner George Orwell, tænkte faktisk på hans roman 1984 så sent som i sidste uge. Det var en af de bøger der hørte til vores pensum i 9.klasse og jeg græd mig hele bogen igennem. Ikke fordi jeg syntes at den var sørgelig, men fordi jeg syntes den var dødkedelig og der var så meget andet jeg hellere ville end at læse den skidebog! Mente helt alvorlig at det var synd for mig selv. Gad vide, hvad jeg vil synes om den i dag, tænkte jeg. Måske skulle jeg give den en chance mere, der må jo være et eller andet da den er blevet en klassiker. Har i øvrigt også læst Animal Farm – den var nemmere at komme igennem.

 2. www.skøreliv.dk says:

  Svenske krimier på spansk! Du er sgu’ sej! Jeg har endelig, efter mange års rutten rundt med små børn, kastet mig over bøgerne igen. ELSKER det! Synes der er så mange skønne og smukke bøger. Listen er lang, og det går ikke så hurtigt (man har jo travlt med andre ting også!…), men jeg NYDER det!

  • Aargang73 says:

   Jamen, det er da også noget helt specielt at kunne forsvinde ind i en helt anden verden for en stund!! Og der er også desværre en tid i ens liv med små børn, hvor det er svært at finde tiden til læsning. Selv lydbøger er svært, når man har små børn… Jeg har opdaget at svenske bøger oversat til spansk, er meget nemmere at læse end dem der er skrevet på spansk oprindeligt. Bogen om Pablo Escobar som jeg har bestilt er også på spansk, men er i tvivl om jeg kan komme igennem den, da den nok er noget sværere. Nu må vi se – hvis ikke, er der jo andre i bunken at tage af! 🙂

  • Aargang73 says:

   Ja, den kan du rolig skrive på listen. Den ramte mig i min egen lille livskrise, men også fordi at jeg har en drøm om at vandre ruten en gang. Har meldt mig til et foredrag her til efteråret omkring ruten sammen med den veninde jeg har planlagt at gå ruten sammen med. Det må være et første skridt på vejen…

Skriv et svar