Fredagsburger med grillede grøntsager

fredagsburger

I aften fik vi lavet en ny slags burger efter princippet ‘tøm-køleskabet’. Der var ønske om fredagsburger og jeg havde lyst til noget der var lidt sundt. Det resulterede i denne – synes jeg selv – ret vellykkede opskrift.

Til 4 pers

500 g hakket oksekød
Kød- og grillkrydderi fra Knorr
4 burgerboller
4 snackpeppers
1 lille squash
2 gule løg
Pesto
Evt. lidt revet permesanost

Farsen delte jeg i fire lige store dele og formede til bøffer. Det var meningen at de skulle have været på grillen, men vi løb tør for gas midt i det hele og de blev derfor stegt i en pande. Når bøfferne var næsten gennemstegt (smag og behag hvor meget de skal have) fik de en omgang grillkrydderi.

Peberfrugt og squash blev skåret på langs og løgene i halve. De fik lidt olivenolie og salt og derefter ca. 20 min i ovnen på 250 g varmluft/grill. De sidste 3-4 minutter af tiden fik de selskab af burgerbollerne, delt i halve så at de blev godt ristet.

Derefter skulle burgeren blot ‘monteres’ og nydes. Brød, pesto, kød, grøntsager og lidt reven parmesanost ovenpå. Velbekomme!

#mavemad – mad for en sund og flad mave

Skriv et svar