Forventens glæde

iguacu

Iguacu, som vi desværre ikke så sidste gang vi var i Uruguay

I 1996 boede Henrik og jeg et år i Uruguay, i Minas, 120 km nordøst fra Montevideo. Af de rejser vi har været af sted på, var denne den absolut største oplevelse. Det var som at rejse 100 år tilbage i tiden hvor biler og hestevogne stadig kørte side om side på vejen. Den gang vi kom dertil, var der stadig ikke et rigtig supermarket som vi kender det, men en masse små, specialiserede købmænd. Man købte brød ved bageren, grøntsager ved grønthandleren, kød ved slagteren og kylling og æg hos ‘la pollería’. Indkøbene tog lang tid men var til gengæld meget hyggelige! Lige før vi tog derfra, fik de deres første, lille supermarket hvor man kunde samle sine indkøb.

Under vores ophold der nede fik vi et par rigtig gode venner. Vi mødte Omar på byens lokale lille helsecenter og han og hans søde kone Virginia gjorde virkelig alt for at vi skulle trives i deres by. De tog os med på ture, inviterede os i deres hjem, præsenterede os for deres familie og fortalte om stort og småt omkring deres land og deres kultur.

Jeg har hverken før eller efter mødt nogen som Omar! Hvad han kan nå i løbet af døgnets 24 timer og ugens 7 dage er helt ubegribeligt! Han har altid gang i en masse projekter og har blandt andet ved egen hjælp lært svensk. Han ved mere om svensk historie og musik end jeg gør.

Siden vi kom hjem for snart 20 år siden har vi fået internet og med dette fænomen en fantastisk mulighed at blive ved med at holde kontakten og følge med i hinandens liv. Og det gør vi! Som årene er gået har vi fået vores tre drenge og de har fået to piger som i dag er 11 og 14 år. Selvom vores drenge aldrig har mødt Omar og Virginia taler de om dem som om de kendte dem. Dette er til stor del Omars fortjeneste som aldrig glemmer en fødselsdag eller en jul og sender enten brev, en hilsen på Facebook eller en gave med posten.

Vi har besluttet, at vi vil ned og besøge dem. Vi er begyndt at spare op og planlægge for en lang rejse til Sydamerika december 2016/januar 2017. Det ligger stadig langt i fremtiden men der er en masse planlægning der skal til og fremfor alt, en god pose penge! Vi regner med at flyve til Buenos Aires og bruge et par dage i denne fantastiske storby før vi sejler over til Montevideo og tager os videre til Minas. Hvor turen derfra skal gå, har vi ikke helt klart endnu, men vi har talt om Chile, Paraguay og Bolivia. Sydlige delen af Argentina skulle også være en stor naturoplevelse. Turen skal virkelig planlægges i detalje da vi ikke vil sidde med følelsen af at gå glip af nogen af de største perler grundet dårlig planlægning. Som den gang vi boede der, og aldrig kom op til Iguacu! De lå ‘lige om hjørnet’ og jeg har fortrudt så mange gange, vi ikke tog turen!

Jeg glæder mig som et barn og kan næsten ikke vente med at komme igang med at booke billetter. Vil gerne have det sort på hvidt, at vi kommer af sted!

This entry was posted in Rejser.

3 comments

Skriv et svar