Et forsinket postkort fra Berlin

Berlin

Efter et hurtig kig på vejrprognosen i Europa, fik vi konstateret, at i Berlin skulle solen skinne den kommende uge (sidste uge). Og helt tilfældig var der pludselig et afbud på en af de lejligheder vi har mulighed for at leje meget fordelagtig igennem min mands arbejde – i lige Berlin. Det virkede som et tegn, så det blev hurtig booket, planlagt og gjort klar til en lille uge i den tyske hovedstad.

Jeg har i løbet af min liv været i Berlin 3 gange og alle disse tre gange har været i løbet af det sidste år. Vi tog dertil for første gang sammen med drengene sidste sommer og det var kærlighed ved første blik. Vi havde kun tre dage og det var slet ikke nok. Jeg slæbte rundt på de stakkels “børn” da vi i løbet af meget kort tid, skulle nå at se rigtig meget! Som tiden gik, blev jeg mere og mere fascineret af byens historie og af stemningen. Så uhøjtidelig og lige til. Jeg kunne slet ikke få nok og kunne ikke vente med at komme tilbage.

Min mor og jeg havde besluttet at vi skulle mødes et sted imellem Stockholm og Aalborg en weekend i starten af juni måned. Vi talte selvfølgelig om oplagte muligheder som Göteborg og København, men så slog det mig, at vi kunne gøre det til samme penge – om ikke billigere – gennem at mødes i Berlin. Min mor var frisk og vi tog toget der ned – en billig og rigtig hyggelig måde at rejse på med mulighed både for at læse og hækle.

Berliner dom

Vi havde en fantastisk tur sammen og vi gik byen tynd. Vi gik og vi gik. Jeg viste hende nogle af de ting, jeg havde oplevet sammen med familien og vi nåede også nogle af de ting, jeg ikke havde nået under mit første besøg. Hver dag afsluttede vi med en god middag og en stor weissbier! I just love it!  Når man bor så langt væk fra sin mor, er det ren luksus at få være sammen fra morgen til aften flere dage i træk. Og så i en by som Berlin!

Jeg var ikke i tvivl, når muligheden dukkede op igen og også en tredje gang i løbet af relativt kort tid, kunne jeg nyde byen fuldt ud. Der var stadig mange ting vi ikke havde set og oplevet, blandt andet kom vi ind på Naturhistoriske museet og i rigsdagen. Meget imponerede begge dele og et besøg værd. Solen fortrød åbenbart igen og kiggede alligevel ikke forbi Berlin, men det var varmt nok, så turen blev ikke ødelagt af den grund.

Aldrig før har jeg været så taknemmelig over et ‘computerspil’ som jeg var for Pokémon på denne tur. Drengene havde pludselig op til flere ’10-km-æg’ der skulle ‘klækkes’, og da måden at få disse klækket på åbenbart er at gå, var de helt med på, at vi skulle ud og gå langt. Vi voksne synes jo at det er den fedeste måde at se en storby på, noget drengene plejer at brokke sig højlydt over. Ikke denne gang – nu blev vi ligefrem spurgt, om vi ikke bare kunne gå 7 eller 8 km mere. A win-win!

Jeg nød også at komme hjemmefra. Jeg synes, det er svært at holde ferie hjemme når der er så meget der altid skal ordnes. Da vi (læs: min mand) også er midt i et stort terrasse-byggeri, er der ligesom altid noget at give sig til når man går hjemme på matriklen. Ting som ikke rimer med ferie. Udover det var det skønt at komme hjemmefra med tanke på alle de tanker jeg går rundt og tumler med. Disse fik jeg også meget at tiden at gå med og min dagbog blev brugt flittigt. Jeg tror, at jeg er kommet frem til hvad det er jeg vil, men mere om det lidt senere.

Nu er vi kommet godt hjem igen og jeg havde min første arbejdsdag på mit ‘gamle’ arbejde i går…

P.s. Billederne er taget fra turen sammen med min mor – der skinnede solen.

One comment

  1. LS ☆ says:

    Åh hvor lyder det bare som en skøn sommerferietur til Berlin. Også mor-datter-turen i juni.
    Elsker din pointe med Pokemon-kilometer. Det er da genialt. Slet ingen sure miner over at blive trukket rundt i en stor by. Det er virkelig win-win! 🙂

Skriv et svar