Et flertal flueben er sat i haven

blomster i hi

Stormen Freja hærgende en stor del af natten og jeg vågnede flere gange af noget der ramte vinduet, en gren eller lignende. Der var ikke noget omkring huset der blev ødelagt, men som forventet, var en stor del af de flotte gule og orange blade på vores kinesiske kirsebærtræ væk.

Hele dagen i dag er gået i haven og vi har fået lavet en hel del. Vejret har været helt fantastisk, solskin og helt vindstille. Vi har blandt andet puttet vores blomsterkrukker i hi. Hortensia, lavendler og skærmliljer. Den hule som Henrik startede på lidt for sent i forhold til drengenes alder, er ved hjælp af vores blomster kommet til brug. Her håber jeg at de kan overleve vinteren over. Når frosten kommer, får de lige et par tæpper over.

blomsterløg hultert til bulter

Når jeg ryddede op, fandt jeg længst inde i skuret en papkasse som viste sig at indeholde alle de blomsterløg jeg samlet i løbet af sidste vinter. Dem havde jeg glemt alt om! Det bliver en hel del i løbet af en sæson – alle de løg jeg har i krukker og fad i stuen under vinteren, samler jeg sammen og smider i jorden kommende efterår. Disse løg smed jeg ikke i bedene som jeg plejer, men i en zinkbalje. Jeg smed dem i hulter til bulter og jeg håber at nogen af dem kigger frem til foråret. Der er både krokus, påskeliljer, perlehyacinter, narcisser og måske også et par tulipaner og hvis projektet lykkes, bliver det helt sikkert smukt! Jeg har nu dækket dem med et tæppe og stillet dem mørkt. Nu kan jeg bare vente og se. I øvrigt har vi fået ryddet op omkring huset, tømt højbed og samlet løv sammen. Vi har fået sat nogle af alle de flueben som skulle sættes før vinteren sætter ind og det er rigtig, rigtig skønt.

Skriv et svar