En (ikke) helt almindelig mandag

Jeg vågnede op til en fridag, jeg ikke anede hvordan den skulle bruges. Min mand havde en cykel-aftale med kammeraterne, så udover at være sammen med ham, var der frit valg fra alle hylder. Solen skinnede fra en næsten helt blå himmel og det føltes lidt oplagt at gå en lang tur. Men jeg havde også lyst at skrive. Det er ikke meget jeg nyder så meget, og slapper så meget af med, som at skrive. Men jeg kunne simpelthen ikke finde ud af at formulere mig. Det er virkelig frustrerende når både tiden og lysten til at skrive er til stede, og man ikke kan formå at formulere sig!

Jeg kender den bedste medicin mod skrivblokade, og det er simpelthen at slukke for computeren og lave noget aktivt. Noget helt andet. Jeg fik øje på vores Rododendronbed og besluttede mig for at tage fat i den gamle Rododendron, som skulle graves op og samtidig se, om ikke jeg kunne få fat i en ny. Plantorama holdt heldigvis åbent, så der gik ikke meget tid fra beslutning til handling.

De havde ingen Rododendron, men de havde simpelthen så meget andet! Og rigtig meget af det var på tilbud jeg ikke kunne modstå.

Vores ene højbed har længe stået og ventet på, jeg skulle så grøntsager deri. I Plantorama tog jeg en ny beslutning, noget jeg aldrig rigtig har prøvet før, men noget jeg tænker, jeg kan gå og blive glad for. Jeg købte grøntsager der allerede var godt skudt i gang. Knoldselleri og Romanesco kål, 3 bakker for 50 kroner, nok til at jeg kan bytte mod porrer med nabokonen.

Nåh jo, også en ‘mojito-mynte’ til urtehaven… til de varme sommeraftener der venter os…

Jordbærplanter fik jeg også købt for første gang. De var også på tilbud og jeg fik købt 9 planter med en ny slags jordbær, som skulle give store, søde bær.

Brombærbuske sat ned fra 149 til 50 kr – jeg købte også to af dem til vores tredje højbed som er under opbygning. På den måde kan det godt være, jeg kan få fingrene ud og blive færdig med bedet.

3 slags sommerblomster til en krukke på terrassen. Med den kæmpeterrasse min mand har bygget, kan vi simpelthen ikke få nok af krukker. Vi har indtil nu Hortensia og Agapanthus på terrassen, men vi vil gerne have masser af krukker. En ad gangen, så skal vi nok nå i mål en dag. De er ikke helt billige sådan nogen store krukker!

Og så en Fars Dags gave… Da vi ikke rigtig fejrer Mors Dag fejrer vi egentlig heller ikke Fars Dag, men så stod de der 3 chilier der; Cheyenne, ThaiChili og PenisChili (!?) og det virkede bare som den oplagde Fars-Dags-gave til lige mine børns far! Det kan ikke blive hot nok 😉

Min mand er ikke kommet hjem fra cykelturen endnu men mon ikke det kommer bag på ham, jeg både har ‘anlagt køkkenhave’, plantet blomsterkrukker og købt Fars Dags gave siden han tog af sted. Nu vil jeg ud i haven igen og klippe græs – klokken er bare midt på dagen! Jeg gad godt, alle mandage foregik på denne måde…

Fortsat god pinse, allesammen!!

16 comments

 1. /ks says:

  Hold da helt op. Havde du trailer med til havecentret – eller sendte de en lastbil med dine indkøb? Hehe.
  Godt ser det det ud. Håber manden sætter pris på fars dags gaven – og ja, gid alle mandage var som i dag 😉

  • Aargang73 says:

   Nej, ved du hvad, KS? Jeg havde min lille lånebil (da min egen stadig er på værksted) en lille Citroen C1 – mindre bil kan du nærmest ikke forestille dig. Man ikke en gang have en kasse øl i bagagerummet, så lille er den. Men det gik – det skulle jo gå 🙂

 2. S. says:

  Det lyder som den skønneste dag og rigtig gode plante.tilbud du fik scoret dig der! Jeg må forbi plantorama onsdag ell. sån… måske de har gode tilbud hos os også?!

  Jeg har allerede lagt planer til næste års køkkenhave – og det er højbeder. Hvordan etablerede i dem?
  Tænk, nsæte uge er kun fire dage – skønt ik?! Kh. S.

  • Aargang73 says:

   Ja, det var nemlig ikke så tosset, S 🙂 Mon ikke de har gode tilbud resten af ugen også – hvis ikke lige disse, så sikkert nogen andre. De højbeder er mest min mand der har lavet. Jeg har gravet hullerne, han har støbt stolperne i, resten kan jeg desværre ikke tage æren for. Men 4 eller 6 stolper og så bræder på dem. Voilá! (eller noget i den stil). Jeg er rigtig glad for dem, da jeg er fri for at ligge på alle 4 når der skal renses i dem. Jaaaa, 4-dages-uger er jeg glad for, og nu er der kun 3 dage tilbage. Knus Malin

  • Aargang73 says:

   Hov, tak for tippet med mynten – det vidste jeg slet ikke om den. Men jeg kan se på de andre kommentarer, du nok har ret 😉 Den må jeg flytte.

 3. Catarina says:

  Aii, hvor er det bare nogle fine planter du fik fat på og nå de så ydermere var på bud, så frydes man jo. Jeg har faktisk heller aldrig prøvet at købe færdige grøntsagsplanter, måske jeg skal gøre det, for dem jeg har sået er slet ikke kommet op.
  De der chilier ser da bare så fede ud i de potter- dem er jeg sikker på I nok skal få meget glæde af, om ikke andet bare fordi de ser få delikate ud.
  Du skal passe på med mynte, den breder sig helt vildt til alt andet. Jeg har min pynte i to murespande som er gravet ned, for at holde den indenbords. 😀
  Ha’ en dejlig uge og skriveblokeringen forsvandt efter lidt aktivitet. så mon ikke den forbliver væk.

  • Aargang73 says:

   Ja, det blev en rigtig god dag, Catarina. Godt jeg ikke blev siddende ved computeren, men besluttede mig for at lave noget andet. Nu må vi se, hvordan det bliver med de grøntsagsplanter, jeg håber, det lykkes. Ærgeligt du ikke bor i nærheden da jeg har nogle til overs. Der var ikke plads til dem alle og nabokonen ville ikke have dem i bytte, da hun heller ikke havde mere plads. De chilier er jeg også spændt på. De bliver vist lidt høje på et tidspunkt, så det er ikke sikkert, de kan blive boende i de potter. Nu tager vi en dag ad gangen. God idé med at plante mynten i en murespand i bedet! Den tror jeg at jeg vil kopiere, dog med en lidt mindre spand. Ja, lad os håbe på at skriveblokeringen holder sig væk – den er træls. Knus

 4. Ingrid says:

  Nå skulle du være godt forberedt til deilige myke sommerdager og høste fra egen avling. Det er det kjekkeste av alt.

  • Aargang73 says:

   Ja, det håber jeg Ingrid! Det er ikke noget der er skønnere end at hente grøntsager fra egen have. Nu har vi både kartofler, kål, selleri, rabarber og diverse bær at glæde os til. Nu mangler vi bare den sol for at få solvarme jordbær!

 5. www.rikkes-planet.dk says:

  sikke da en masse gode tilbud, og hvor smart, med grøntsager der er lidt i gang.
  Hilsen Rikke

  • Aargang73 says:

   Ja, er DET ikke smart Rikke? Jeg har set det før, men har tænkt det var lidt ‘usportigt’ og lidt snyd, men hvis det lykkes, tænker jeg at det bliver en løsning jeg holder fast i. Jeg skal nok rapportere fra køkkenhaven i løbet af sommeren. Kh Malin

 6. Pia Trans says:

  Tilslutter mig advarslen om mynten – den er virkelig hurtig til at brede sig! Skulle hilse fra mine krydderurter og sige, at mynten er svær at overleve ved siden af 😉

  • Aargang73 says:

   Tak Pia, jeg kan godt se på de andre kommentarer, der er noget om snakken. Umiddelbart tænker jeg, at jeg nok næsten ikke kan få for meget mynte (jeg elsker det!) men det er selvfølgelig uheldig hvis den slår min persille ud! Jeg tror, jeg bliver nødt til at flytte den eller begrænse pladsen. Knus

 7. Karin says:

  Hvor er det bare lækkert med alle de skønne bær, urter etc. du kommer til at høste fra haven, og eller bare nyde.
  En dejlig pinse.

  • Aargang73 says:

   Jeg glæder mig også til at gå i gang med at høste. Mine brombær er allerede begyndt at give et par sorte bær (det har jeg dog ikke vist ungerne) 🙂

Skriv et svar