En dag til mig selv

image

Eftersom jeg arbejder deltid, har jeg to dage om ugen hvor jeg er fri. To ekstra dage, udover weekenden, som jeg kan bruge som jeg vil, til det jeg har mest lyst til og brug for. Det er luksus – det ved jeg…

Lige dette øjeblik, hvor resten af familien er taget af sted, og det kun er katten og mig selv tilbage, elsker jeg. Den ro, her er. Og tanken på at jeg har hele dagen foran mig. Jeg slukker for morgenradio og åbner vinduet for at lukke fugle sangen ind. Solen skinner og det er helt vindstille udenfor.

Mit store problem med disse dage er, at jeg vil og ‘bør’ så meget. Mit hoved er fyldt op af alt det jeg gerne vil og jeg døjer med at sortere fra. Med tanke på det gode vejr burde jeg gå ud i haven og arbejde videre på mine projekter der. Med tanke på hvordan vasketøjskurven ser ud, burde jeg tage fat i den. Vi skal også til konfirmation om et par uger hvor jeg mangler at lave sangskjuler og sy en jakke til mig selv. Min store oprydning kalder også og jeg har ting og sager som resultat af den, jeg burde sætte til salg. Og køre væk. Vores kommende rejse til Sydamerika i december begynder også at stresse mig lidt, da vi i den forbindelse har en masse planlægning og praktiske ting at tage fat på. Og så har jeg jo en idé og et ønske om, at dagen også til dels skal kunne bruges til mig selv. Jeg er i gang med et par gode bøger, jeg gerne vil læse videre i. Måske skulle man tage en time i sofaen og hækle eller strikke videre på nogen af alle de projekter jeg har gang i. Eller gå en tur i det fantastiske vejr…

Heldigvis fik Henrik rengørings-flip i går aftes, så jeg skal ikke bruge min fridag på rengøring!

9 comments

 1. Bella says:

  Start med at sætte en vask over og lav mens maskinen vasker, en liste med det du helst vil bruge dagen på i dag, og en liste med det som er mest vigtigt at få gjort. Vælg en ting fra begge liste, hvis der ikke er sammenfald :-)
  Ha’ en vidunderlig dag! Kh. Bella

  • Aargang73 says:

   Ha ha, Bella! Tro det eller ej, men det var præcis det jeg gjorde! :-) Jeg afsatte tre timer for at komme i gang med konfirmations-jakken og derefter tog jeg tre timer og fik ryddet grundigt (!) op i badeværelset. Nøj, alt det der ryger ud lige for tiden! Når jeg var færdig, sad jeg næsten en time i sofaen med min sjal og hæklenål, før jeg gik i gang med middagen. Så samlet set, en rigtig god fridag. Nu er der lige lidt tid til den gode bog :-)

 2. Lilly says:

  Fantastisk med muligheden for disse skønne fridage – også selvom det nogle gange er til at få stress over, alle de ting, man gerne vil nå! Gode råd fra Bella – godt du fik prioriteret hensigtsmæssigt og vigtigst af alt: at du NØD din dag :)

  • Aargang73 says:

   Ja, det ER fantastisk med alle disse fridage og jeg nyder det fuldt ud. Men jeg synes, det er en balancegang mellem at være effektiv og at nyde det og slappe af. Nu har jeg jo ikke mindre end 8 fri-/ferie-dage at se frem til :-)

 3. Liv ☆ says:

  Åh hvor jeg kender det. Nu hvor jeg har orlov, er der så mange ting jeg gerne vil bruge tiden på, ikke mindst for mig selv, men dagene går (ofte) med indkøb, hente/bringe, vasketøj, oprydning og alt det der kedelige. Så jeg er også begyndt at sætte tid af til gåture, kreative ting og at læse bøger. Men det lykkes nu ikke altid.
  Fedt du fik din dag til at gå op. Virkelig fedt!

  • Aargang73 says:

   Kære Liv, tænker at jeg ville have samme ‘problem’, hvis jeg var gået på orlov… Meeeen, det ville nu ikke afholde mig fra at prøve, hvis jeg havde haft muligheden :-)

 4. www.skøreliv.dk says:

  Jeg plejer som regel bare at starte det første det bedste sted. Nogle gange tager noget andet over, og så opdager jeg flere timer senere, at jeg glemte jeg var midt i noget et andet sted…. Mangel på nærvær? Stress?? Jeg hidser mig ikke længere op over mit manglende overblik over igangværende gøremål, ser det mere som en finurlighed. Det lyder ellers skønt med de fridage, jeg ville helt klart ELSKE det!

  • Aargang73 says:

   Hej du skøre liv :-)
   Det er præcis sådan jeg oplever mine fridage, at jeg starter et sted og ender et andet, uden at vide hvad der skete på vejen. Jeg ønsker at jeg kunne lade være med at hidse mig op over det, men jeg føler, at jeg spilder mine fridage på denne måde. Inderst inde er jeg enormt struktureret, mangler bare evnen at leve efter det. Hænger det sammen ;-) Det ER skønt med disse fridage, og jeg elsker dem også.

Skriv et svar