Dette lærte jeg denne weekend…

Denne weekend lærte jeg at ikke invitere gæster til frokost om søndagen. Det er en rigtig dårlig idé for mit vedkommende. Det var min egen idé, godt nok, og tanken var at en frokost var nemmere at få arrangeret end en middag. Og for at ikke det hele skulle blive noget stress værk, startede jeg i god tid allerede lørdag. Suk.

Menuen var nem nok (tænkte jeg, da jeg planlagde den); roastbeef, to slags tærter, en stor blandet salat og hjemmebagt brød til frokost. En pæretærte med vaniljeis til dessert. Jeg må have været enormt langsom i køkkenet om lørdagen for jeg nåede lige at blive færdig med det jeg sat mig for, før jeg skulle køre lillebror til LAN party ved en kammerat 40 km hjemmefra. Og tilbage igen, så var halvanden time gået. Hjemme igen var det sådan set tid til at gå i gang med aftensmaden.

Søndag gik jeg i gang med resten af forberedelserne lige efter morgenmaden. Kl. 13:00 sharp var jeg færdig. Vi havde en rigtig hyggelig dag sammen med noget af familien, men spørg om jeg følte mig snydt på denne weekend søndag aften. Jeg har i princip ikke gjort andet end at stå i køkkenet. Og endda i det skønneste forårsvejret hvor alle naboer og genboer gik rundt i deres haver. Søndag aften følge jeg mig sur, irriteret og i enormt dårligt humør og jeg gjorde op med mig selv, at det med at invitere gæster til frokost om søndagen bare ikke passer til mig. Jeg kommer til at bruge hele weekenden – kan slet ikke styre det. Fremover bliver det til frokost om lørdagen eller til middag, så at jeg ikke skal til at bruge begge dage i mit køkken. Jeg kan godt lide at lave mad, meeeeen…

Piv, piv, piv…

Den skønneste stund på hele weekenden var lørdag aften mellem kl. 18:30 – 20:00. Sønnike overtog køkkenet og sørgede for aftensmaden. Elskede unge! Jeg tog mosfjerneren frem og gik en runde i haven. Sikkert nok et irriterende tidspunkt for dem omkring, men jeg havde så meget brug for det. Efter at jeg havde stået i køkkenet hele dagen og kigget ud på solen og følt mig stresset og snydt, var det lige det jeg trængte til.

Nu er det mandag, en ny dag og en ny uge. Når jeg nu kigger ud af vinduet, skinner solen heldigvis igen! Jeg vil ud i haven. Pakker mit arbejde sammen så hurtigt som mulig og vandrer videre med min mosfjernere. Satser på den flotteste, grønneste og sundeste græsplan i år!

Jeg håber I fik mere ud af jeres weekend, end jeg gjorde af min… ♡

21 comments

 1. Anette says:

  Kom til at sove en del væk, pga stressende møde, men fik dog gået gode ture også.
  æv med køkken i godt vejr.
  giv lige et pip i forhold til isen så min mor kan give mig den rigtige opskrift.

  • Aargang73 says:

   Ehj, Anette, at sove en god weekend væk, er også lidt øv. Men mon ikke, det var lige det du havde brug for ♡ Jeg sender dig en e-mail, tak for dit store engegement.

    • Aargang73 says:

     Det er da også et ukristeligt tidspunkt du sidder og skriver på! :) Håber at du kunne finde roen og fik din nattesøvn til sidst. Kh Malin

 2. Birgitte B says:

  Åh det lyder sgu også som en fancy menu. Det gider jeg ikke til en søndag ;-) der må folk få knap så varieret mad, hahaha… Men det sagt, så er det sjældent jeg har gæster en søndag, for jeg gider det ikke rigtig. Vi havde gæster til morgenmad denne søndag og de gik egentlig i rimelig tid, men alligevel var dagen noget amputeret (og kort).
  Kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Det gider jeg sgu heller ikke igen, Birgitte! :) Jeg ved ikke om menuen var så fancy, men den tog i hvert fald lang tid. Troede at jeg ligesom at jeg kunne svinge to tærter sammen i et hug, det ku’ jeg ikke. Men klogere, det blev jeg.

 3. Catarina says:

  Uha, jeg er heller ikke godt til sådanne søndagsfrokoster, men brunch er godt på en søndag, for den starter jo tidligere og slutter dermed også tidligere. :-D

  • Aargang73 says:

   Ja, Catarina, jeg tror også det bliver til en brunch næste gang. Eller en omgang flæskesteg og rugbrød til frokost. Alternativerne er jo egentlig mange, jeg skal blot blive bedre til at få øje på dem.

 4. Anja says:

  Åh ja – Man kan da lige … Og ambitionerne om hjemmelavet mig her og der, kolliderer med dét man i virkeligheden har mest lyst til!
  Kender det :)

  • Aargang73 says:

   Nemlig, Anja, jeg skulle da også bare liiiige… Set i bakspejlet kan jeg stadig ikke helt forstå, det skulle tage så lang tid. Det jeg virkelig har lyst til lige for tiden, er at være ude i haven. Og det er bare svært at kombinere med madlavning.

 5. Mette says:

  Husk købe ting er ok:) Sådan får jeg tid til det hele:) Intet i det her hus er hjemmelavet ret ofte. Folk kommer stadig og besøger os….:)

  • Aargang73 says:

   Du har sikkert ret, Mette, jeg er bare ikke så god til det. Dels synes jeg det er for dyrt at få maden udefra, og så er jeg ikke for de nemme løsninger ;) Jeg er generelt rigtig god til at gøre det kompliceret for mig selv. Min mand siger altid til mig når vi skal have gæster at jeg nu skal lade være med at gøre det mere bøvlet end nødvendig, men det går søreme galt gang på gang.

 6. www.rikkes-planet.dk says:

  Det er så hyggeligt med gæster, men det madlavning tager bare alt for lang tid. Hvis jeg havde råd bestilte jeg udefra.
  Håber du fik vandret en lang tur med mosfjerneren.
  kh Rikke

  • Aargang73 says:

   Jeg er lidt splittet i forhold til det at bestille udefra og er ikke sikker på at jeg ville have gjort det, selv om det ikke var dyrt. Jeg kan rigtig godt lide at hygge om gæsterne og ‘forkæle’ dem, men jeg vil prøve at huske på, at ikke bruge en hel weekend på en frokost igen. Jeg slukkede for arbejdet kl. 14 i går og gik direkte ud i haven. Jeg nåede både at klippe græsset og gå flere runder med mosfjerneren og var ikke inde igen før klokken blev seks. Den skønneste eftermiddag der fik mig på godt humør igen.

  • Aargang73 says:

   Ja, Ingrid, du har ret… Heldigvis blev det en hyggelig dag! Jeg kan også rigtig godt lide at lave mad, men det er skønnere på en regnvejrsdag…

 7. Anette says:

  lige en tanke, næste gang du skal havde gæster… stegeso… fyld den, prop den i ovnen, vent ca. 4 timer mens du hygger dig med lige hvad du vil.

  • Aargang73 says:

   Du har så ret, Anette. Ironisk nok har jeg faktisk skrevet et indlæg om denne nemme løsning tidligere, så er det jo flot, man selv glemmer alt om det. Til mit forsvar, kan jeg sige, at jeg bagte brødet i min stegeso – så den var ligesom optaget ;)

   • Anette says:

    Ja det var den… 2 søer?

    Og ja jeg sad sent i går… men kunne bare ikke sove… så læste lidt blogs… med hund på skødet, sov kort efter jeg skrev her.

 8. Rikke says:

  Jeg ville gerne komme til frokost ved dig med den menu, den lyder vildt lækker. Kan godt forstå du føler dig snydt for weekenden.
  Her er vi vilde med brunch, det kan laves nemt og vildere, men aldrig uoverskueligt. Jeg synes det er et fantastisk koncept, der er kommet for at blive.
  kærligst Rikke

  • Aargang73 says:

   Jeg tror jeg vil prøve at inviteret til brunch næste gang, Rikke. Men jeg kender mig selv godt nok til at vide, jeg ikke vil nøjes med rundstykker og pålæg. Mon ikke jeg også går i gang et døgn før selv om det kun inviteres til brunch…

Skriv et svar