Det ligner sgu ikke dig, mamma

img_0004

Hele det sidste år, har vi sparet her hjemme på grund af den kommende rejse. Jeg har været god til at jage tilbud, at fylde fryseren med ‘stop-mad-spild’-produkter, lave mad for flere dage ad gangen og generelt tænke på hvad jeg køber ind. Det meste bliver vendt og drejet før det bliver puttet i indkøbskurven – og jeg spørger ofte mig selv en ekstra gang om det nu er noget, der er nødvendig. Dødkedeligt! Men der er bare no way udenom.

Der er også blevet sparet alle andre steder, hvor der spares kan. Restaurantbesøg, kantinemad, tøj, sjov og ballade. I hele år 2016 har mit tøjbudget været 2.000 kroner! Faren i huset har været endnu dygtigere til at spare, han har kun brugt 1400 på tøj & sko i det gangne år.

Jeg er normalt ret glad for at shoppe, men det sidste års besparelser, har gjort noget ved mig. Nu står jeg faktisk og mangler både sko og bukser, og nu orker jeg bare ikke at shoppe. Jeg gider simpelthen ikke bruge min tid i butikker. Og så er jeg blevet direkte nærig når det kommer til mig selv. Meget af det tøj jeg har købt den sidste tid er købt i genbrugsbutikker, og jeg kan pludselig næsten ikke få mig til at gå ud og købe noget nyt. Det er selvfølgelig godt på mange måder og meget af det brugte tøj jeg har fået, er jeg også rigtig glad for. Det giver mig også en god følelse at vide, at de 30 kroner jeg gav for ‘de bukser’, også bliver brugt til noget godt. Og når jeg bliver træt af bukserne igen, ryger de tilbage til genbrugsbutikken og kan endnu en gang give 30 kroner til et godt formål. Men jeg håber alligevel at jeg på et tidspunkt kan genfinde glæden i at ose rundt i gågaden og komme hjem med et par poser. Det tror jeg også min mand håber på…

Storebror slog hovedet på sømmen i sidste uge da han stod og vaskede op og studsede over det nye Fairy opvaskemiddel jeg købt (selvfølgelig på tilbud). ‘Ehj, sagde han, det er et godt opvaskemiddel det her! Det er vel ikke discount? Det ligner sgu ikke dig, mamma, at købe noget der ikke er discount’. Tag den!
😀

Efter ferien glæder jeg mig faktisk til at kunne tillade mig at bruge lidt penge igen. Ikke så meget på nyt tøj hele tiden – det har jeg fundet ud af jeg kan leve uden – men lidt mere på sjov og ballade. Weekendophold, biografture, koncerter og restaurantbesøg sammen med drengene. Og måske noget nyt til hjemmet, som ikke er fra Røde eller Blå Kors.

5 comments

 1. LS ☆ says:

  Åh ja. Det er en vanesag at leve på et budget. Og ganske sundt. Det er fedt at du har fået smag for det – for ih hvor bliver det skønt med jeres rejse.

  • Aargang73 says:

   Ja, det bliver nemlig en vanesag, LS, lidt af en livsstil. Selv om det til tider er rigtig træls og ligefrem kedeligt at skulle vende hver eneste krone, så har det også været meget lærerigt. Når vi kommer på den anden side af rejsen, vil jeg sikkert holde fast i nogle af mine nye, gode vaner!

  • Aargang73 says:

   Tak, Birgitte! Ja, der er også så taknemmeligt at spare på madplanen da der er så meget at ‘skrue’ på både med hensyn til hvad man køber, hvor og hvornår man handler og hvordan man laver maden. Madspild er jeg også blevet meget god til at undgå og det er yderst sjældent vi smider noget ud længere.

Skriv et svar