De er de små ting i livet, der gør livet stort

I går aftes lavede vi den dejligste, spontane tur til Hals og det blev sådan en aften vi sent vil glemme. For min mand og jeg føltes den nærmest magisk, da vi for første gang i rigtig langt tid havde formået at samle alle vores tre drenge til en tur.Med en på 19, som nærmest er flyttet hjemmefra, og to på henholdsvis 17 og 14 som (heldigvis) har travlt med skole, fritidsjob og venner, er det næsten umuligt at samle flokken. Men i går lykkedes det og at så vejret var med os, gjorde aftenen til ren utopi. Vi kiggede lidt på vejrprognosen og blev lidt i tvivl om vi skulle vente til en anden dag, men besluttede os heldigvis for at komme af sted. Da den lille vind der var, kom fra vest lå vi helt i læ bag klitterne i Hals og aftenen føltes sjældent mild.

Vi fandt en lille spot i vandet hvor vi kunne sidde ‘ude i havet’ på vores tæppe og nyde vores kaffe. Vi fik talt om stort og småt og det var skønt at se de to store, som langt om længe virkelig har fundet hinanden igen. Lillebror havde sine fiskestænger med og var fuldt optaget med at sætte orm på krogen. Det gav ingen fladfisk som håbet, men det er fantastisk at se hans tålmodighed. Han kan stå og kaste i timer selv om han ikke får noget. Jeg tænker at det er sundt og en fantastisk måde at komme væk fra diverse skærme.

Langt om længe fik jeg min ‘drømme-is’ og jeg nød den. Softice dyppet i mørk chokolade og hakkede nødder – det bliver ikke bedre. Underholdningen fejlede heller ikke da der pludselig kom et stort krydstogtskib glidende igennem fjorden. Ret imponerende så lydløst den bevæger sig.

Selv bilturen hjem var skøn hvor vi snakkede, hørte musik og sang højt (læs: jeg sang højt). Sønnike fik lov at styre Spotify og han ved lige nøjagtig hvad han skal vælge for at få mig i gang; gamle svenske hits fra 80’erne – Carola, Gyllene tider, Freestyle og Europe – er det ikke sjovt hvordan man stadig kan huske alle tekster?!

Selv om den danske sommer har vist sig fra sin dårligste side i år, synes jeg selv, at vi har været ret gode til at gøre det bedste af situationen. Det hjælper selvfølgelig lidt på humøret at vi fik hovedsagelig solskin under vores uge i Stockholm, men vejret både i Rättvik og her hjemme, har været lidt sølle.

Vi besluttede allerede i starten af ferien, da vi kunne se det vejr der ventede os, at vi ikke ville lade vejret styre vores humør. 4 ugers fri er godt nok fantastisk uanset vejr og vind. Vi pakkede regntøjet med til vores ferie i Sverige, men vi fik det faktisk ikke brugt en eneste gang. Det blev ikke en direkte badeferie, men vi har været utrolig meget udendørs og vi har været gode til at nyde de gode stunder der har været. Aftenen i går er et godt eksempel på dette

14 comments

  • Aargang73 says:

   Ja, det var SÅ godt vi kom af sted. Måske er det fordi forventningerne ikke når at blive så høje ved de spontane udflygter, for du har ret – de spontane bliver altid bedst!

 1. Ingrid says:

  Det hørtes nesten magisk ut, for ingenting er bredere enn å ha barna rundt seg. Og softis, jeg bare elsker det. I går spiste jeg to. I september skal jeg ha mine to døtre med til København en helg. Jeg gleder meg slik at jeg nesten ikke kan vente.
  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  • Aargang73 says:

   Hvor lyder det bare hyggeligt med en tøsetur til København sammen med pigerne. Jeg håber, I får den bedste tur, når I når dertil. Det med at have børnene omkring sig er kommet at betyde mere og mere for mig med tiden. Nok i takt med at tilfælderne bliver mere og mere sjældene.

 2. Maude // skøreliv.dk says:

  Fantastiske billeder, fantastiske stunder! ❤️
  Ud fra din overskrift kom jeg til at tænke på det her citat:

  “Enjoy the little things in life
  For one day you’ll look back
  And realize they were the big things”….

 3. Birgitte B says:

  Hvor lyder det bare dejligt. Jeg tror min familie kunne være meget bedre til at komme lidt ud om aftenen, nu de er store nok. Jeg har fundet ud af, at vi bruger den lokale strand alt for lidt ift. hvor tæt på den er. Det må vi prøve at lave om på :-) kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Det håber jeg I får lavet om på – det er enormt hyggeligt. Jeg håber også at vi husker at bruge de små stunder nu hvor ferien er slut. Det kan være lidt svært at komme af sted, men man fortryder det aldrig når man vel er kommet af sted.

 4. Karin says:

  Varmen har ikke ramt DK endnu her denne sommer, juli var tør langt hen, før regnen for alvor tog fat, og den regn fortsatte ind i august. Hmmm.
  Sammenværd med familie, is, sang og udflugter er guld, så skidt pyt med kulde og regn. (næsten)

  • Aargang73 says:

   Jeg er glad for at se, du skriver varmen har ‘endnu’ ikke ramt Danmark :) Jeg har det lige som dig; sommeren kan stadig ramme os.

  • Aargang73 says:

   Ha ha, er det rigtig!? Jo, det er nok desværre ‘lykkes’ mig at glemme et par stykker, men de fleste kan jeg huske. Specielt dem fra den gang jeg var de der 15-16 år. Det er sjældent jeg lærer en helt sangtekst i dag, så det dejligt at kunne synge med på de gamle.

Skriv et svar