Dalarna på dåse

Mange gange har jeg på bloggen fortalt om min drøm om at blive selvstændig. Problemet har i første hånd været, at jeg ikke rigtig ved hvad jeg vil kaste mig ud i. Bed and Breakfast er blevet nævnt mange gange, men det ville være en enormt stor mundfuld, både økonomisk og arbejdsmæssig. Hvem ved, om jeg en dag får penge og mod nok til det…Hvis jeg kunne, ville jeg her og nu starte et firma og sælge “Dalarna på dåse” til danskerne. Jeg kan høre på mange omkring mig, at de (I) ikke kender denne fantastiske del af Sverige.De fleste kender takket været Astrid Lindgren Småland, og hvis man som jeg selv elsker den svenske idyl som man oplever igennem Astrids fortællinger, så er området omkring Siljan det helt rigtige sted at være.Jeg ville så gerne dele med mig af det til jer allesammen. Sjældent har jeg oplevet sådan en ro, som jeg oplever her. Om det er den smukke natur, de jordnære mennesker, de gamle gårde og gamle biler der stadig er en del af området eller om der er noget helt femte, ved jeg ikke. Måske er det en kombination af det hele.

Jeg har ikke helt fundet løsningen endnu på hvordan jeg skal kunne putte området med al sin smukhed og al sin ro på dåse, men når jeg gør, er jeg ikke i tvivl om, produktet vil blive en succes.Jeg kunne selv godt tænke mig en dåse eller to og jeg vil betale godt for dem. Lige nu har jeg tanket op, men tanken slog mig mange gange på mine cykel- /gå- / køreture igennem naturen. Hvor ville det bare være fantastisk hvis man kunne konservere en del af alt dette og have muligheden for at åbne op for det, når der på et tidspunkt igen bliver brug for at finde den ro.Området vrimler af små søer, duftende sommerblomster, røde hus omgivet af ‘järsgård’, birketræer, heste, kør og gamle veteranbiler. Aktiviteterne er uendelige og mange af dem foregår udendørs i den smukke natur. Vejret ved man aldrig med i Skandinavien, men området giver ro, også selv om himmelen ikke altid er helt blå.Området ville være perfekt til mit B&B og jeg har jo også fundet ‘stedet‘ – men det er nok desværre en af de drømme jeg må opgive på forhånd… Idéen med Dalarna på dåse, må jeg nok spinde lidt videre på 😉 men når den rammer markedet, skal I nok være de første til at vide ❤️.

16 comments

  • Aargang73 says:

   Jeg skriver også dig på ventelisten, Birgitte – er ikke i tvivl om at produktet vil falde i god jord hos dig. Kh Malin

  • Aargang73 says:

   Det lyder godt, Nana, jeg sætter dig på listen og skal nok give lyd fra mig, når jeg har fundet ud af hvordan jeg skal konservere det hele 🙂

 1. S. says:

  Jeg ville også gerne købe en dåse men jeg har selv stadig Dalarna tilgode. Jeg elsker Småland og finder stadig nye afkroge af den del af Sverige som jeg gerne vil bruge mere tid på. Jeg var også helt vild med Umeå og det rolige Norrlandske Svenske. Og vil derop igen. Så jeg er sikker på at også Dalarna falder helt i min smag.
  Nyd ferien nordpå. Knus

  • Aargang73 says:

   Du kender nogle steder i Sverige, som jeg selv ikke kender. Hvis du elsker Småland, er jeg ikke så meget i tvivl om at du vil kunne lide området omkring Siljan. Jeg vil også vildt gerne helt op nordpå og vil gerne se både Umeå, Luleå og Kiruna. Men jeg tror ikke jeg tør at satse på det i en sommerferie… Jeg reserverer en dåse til dig 😉

 2. Aase says:

  Vi har været på ferie i Dalarna både forår, sommer, efterår og vinter – alle årstider har deres charme (også der).
  Held og lykke med drømmen – også selv om den forbliver en drøm.

  • Aargang73 says:

   Er det rigtig, Aase? Du er nok den første dansker jeg har ‘mødt’, som kender området. Mødte heller ikke en eneste dansker på vores tur, til gengæld var der nogle tysker der havde fundet vejen dertil. Dalarna om vinteren er nu også enormt smukt, og jeg håber, at jeg på et tidspunkt snart, får mulighed for at genopleve det. Ja, drømmen om Dalarna på dåse forbliver nok en drøm – men det ville nu være fantastisk at kunne dele med af alt det smukke…

 3. Karin says:

  For mig er disse skønne synsindtryk fra dine billeder fantastiske. Lyd og dufte sanserne, du kunne putte duften på dåse, og lyd og billeder på en vlog 😉
  Hm. Sverige har jeg ikke været siden 1966 hvor der var venstre kørsel. Det var før broernes tid 😉 Skulle til Bornholm og min moster arbejdede på færgen vi skulle med fra Simrishamn. Har heller ikke været i Norge, der er noget jeg har forsømt, altså Skandinavien.

  • Aargang73 says:

   Så er det vist på tiden du tager til Sverige igen, Karin… Simrishamn er nu også rigtig hyggeligt, der har jeg selv ikke været siden jeg var omkring 15 og ‘kom til’ at købe en kanin på et loppemarket. Skandinavien er smukt!

 4. Rikke says:

  Jeg vil godt reservere et par dåser. Elsker simpelthen dine Sverige billeder, de er nemlig lige præcis det jeg forbinder med Sverige.
  Kh Rikke

  • Aargang73 says:

   Åh, tak – det er jeg glad for. Området omkring Siljan er meget taknemmeligt at fotografere og jeg kan simpelthen ikke lade være. Ungerne var ved at få spat af mig til sidst!

Skriv et svar