Chocolate chip cookies og lørdagshygge

Chocolate chip cookiesJeg har hele huset for mig selv hele dagen i dag. Må man sige, man nyder det? Det gør jeg. Min far og mor lander i Aalborg i aften og jeg er ved at gøre klar til en uge sammen med dem. Jeg hygger mig…Gæsteværelset bliver gjort rent og pyntet op med friske blomster. Den italienske tomatsuppe som vi skal have når de kommer er allerede færdig og skal bare lunes i aften. Jeg er godt med, mangler bare lidt oprydning og rengøring og jeg har ingen stress, så det er faktisk ren hygge.

Til kaffen har jeg bagt en omgang Chocolate chip cookies og jeg vil bare lige dele opskriften med jer, før jeg ‘arbejder’ (hygger) videre. Opskriften har jeg fået af en kollega og planen var, at jeg skulle lave dem i ferien. Det er hermed gjort – lige på målstregen, da det er min sidste feriedag i morgen.

Chocolate chip cookies, 16 stk.

 • 140 g stuetempereret smør
 • 120 g sukker
 • 140 g farin
 • 1 æg
 • 240 g hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • ½ tsk. natron
 • 1 tsk. salt
 • ½ tsk. vaniljesukker
 • 200 g mørk chokolade

Pisk smør, farin og sukker sammen. Tilsæt ægget og pisk igen.

Bland mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en anden skål og tilsæt derefter melblandingen i smør/sukker-blandingen. Vend til sidst den hakkede chokolade i dejen.

Lad dejen hvile i køleskabet ca. 1 times tid.

Fordel dejen i 16 lige store dele og rul dem til kugler. Fordel kuglerne på to bageplader med bagepapir.

Bag dem midt i ovnen, 175 g ca. 16 min.

Tag dem ud af ovnen og flyt dem med bagepapiret over på en rist og lad dem afkøle.

Det virker måske til at være meget salt i opskriften, men det passer fint og personligt synes jeg at det, at de er lidt salte, er lige prikken over i. Nå, jeg skal videre i dagens program. Jeg ville bare lige dele opskriften med jer og ønske jer en fortsat dejlig weekend!

Knus

 

 

 

6 comments

  • Aargang73 says:

   Tak søde, Birgitte. Den er i hvert fald startet godt med loppemarked på havnen i dag. Og jeg lavede et af de bedre fund! 🙂

 1. Karin says:

  Tak for et dejligt tips til hvad jeg kan tage med i sommerhus.
  Skønt med lækkerier til kaffen, når nu dine forældre kommer på besøg

  • Aargang73 says:

   Det var også min plan, den gang jeg fik opskriften – at lave dem i sommerhuset. Det blev dog ikke til noget, men så kan vi til gengæld nyde dem nu 🙂

  • Aargang73 says:

   De VAR gode Rikke – jeg vil helt sikker bage dem igen. Lidt luksus at få med i madpakken, skulle jeg også hilse og sige 😉

Skriv et svar