Chill, mamma – det er kun mandag…

Det går lidt stærkt for tiden og selv om det er noget jeg selv i høj grad har lagt op til, trænger jeg snart til en dyb indånding og til en pause… Det med at leve efter mottoet ‘lev hver dag som om det var den sidste’, er ikke noget jeg har lyst til eller kan holde til i længden. Jeg har brug for at en gang imellem ‘bare være’ – tidspild eller ej.

Efter en helt enormt travl uge og en lige så travl weekend, har manden og jeg knapt nok haft tid til at snakke sammen. Vi har været ude af huset på skift og besvimet af træthed lige så snart hovedet ramt puden. Ved morgenmaden i dag, fik vi lige samlet lidt op på nogen af de løse ender. Vi skulle lige huske at tage noget ind fra haven og vi skal også lige huske at få de sidste ting på plads i lillebrors værelse. Det må blive til weekenden da også denne uge er lidt for booket op. Vi kom derfor hurtig ind på at vores blomsterkrukker også skal i hi her til weekenden, da den første frost lige har meldt sin ankomst. I denne dialog kom lillebror ind i køkkenet, med morgenhår, sin store morgenkåbe og ny vågne øjne. ‘Chill, mamma – det er kun mandag‘.

Han fik på en eller anden måde slået hovedet på sømmet med den kommentar. Han har så ret. Det er kun mandag og mandagen skal nydes, før vi går i gang med tirsdagen, onsdagen og alle de andre dage, før vi så endelig kan tage fat på weekenden. Mandagen nyder jeg her hjemme. Efter al den travlhed hjælper det lidt at tage en hjemmearbejdsdag hvor der er plads til at hverken tage tøj eller make-up på men bare være. Opgaverne bliver løst uden afbrydelser og her er lige den ro, jeg trænger til.

Jeg vil i en periode prøve på at undgå at lave nye aftaler, udover dem jeg har i forvejen. Jeg vil dog booke to ting. Jeg vil booke et sommerhus i midten af december sammen med familien og holde fast i traditionen med julebag på Vestkysten. Jeg vil også booke et weekendophold sammen med manden – vi trænger så meget til noget tid sammen. Helst vil jeg finde et sted, hvor der ikke er noget at lave, udover at bare være.

10 comments

 1. Maude // skøreliv.dk says:

  Det lyder som om du trods alt har føling med hvor mange jern, du kan ha’ i ilden på én gang, og det tænker jeg er en god ting! Jeg jonglerer også med for mange bolde lige pt., så jeg trænger på en måde også til at nogen siger jeg lige skal ta’ en slapper!..

  • Aargang73 says:

   Ja, det har jeg nok, men problemet er bare, at følelsen opstår meget pludselig. Jeg kan blive ved med at booke og lave aftaler og så lige pludselig går det op for mig det ikke er holdbart. Jeg håber at der snart er nogen der siger til dig at du snart skal ta’ en slapper – ellers siger jeg det nu

 2. Nana says:

  Ja, det er da en klog ung mand 🙂 Og jeg synes nu også hans mor er klog at bestille pauseophold i den nærmeste fremtid. Sådan noget er jeg ikke altid så god til at få gjort …

  • Aargang73 says:

   Ja, det var klogt og det kom så prompte, at jeg blev siddende lidt bagefter og tænkte over det. Jeg har holdt pause i weekenden (i form af havearbejde) og den kommende uge byder også på et par fridage – DE skal nydes! Jeg tror, at vi alle sammen trænger til en pause en gang imellem, men jeg ved godt hvad du mener, de er ikke altid så nemt at få det gjort.

 3. Pia says:

  Det lyder da som en god ting, at få booket frirum imens der stadig er plads i kalenderen :0)
  Selv om planlægning virker usexet, så er det altså bare vejen frem, hvis man gerne vil prioritere sin tid rigtigt. Jeg satser stadig på at lære det en dag ;0)

  • Aargang73 says:

   Jeg tror også på at det med at rent faktisk booke et frirum en gang imellem, er nødvendig. Det sker så nemt at man kommer til at booke for meget, så sådant et hul i kalenderen, kan godt være tiltrængt. Nu har jeg fri et par denne uge og de skal bare nydes og bruges til afslappende aktiviteter.

 4. Birgitte B says:

  Sådan en weekend har jeg også lige haft… Jeg har trukket stikket, forstået at jeg ikke laver nogle nye aftaler pt. og booket en weekendtur til Odense 😉 kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Ja, man bliver sgu nødt til det en gang imellem… En weekendtur til Odense, kan gøre underværker – det ved jeg <3 Rigtig god tur, når det nu bliver. Knus

Skriv et svar