Andalusien

flores

Selvom vi virkelig er på økonomisk skrump her hjemme grundet den kommende rejse, havde vi siden længe en aftale med gode venner om en voksen-tur til Andalusien. Bare en kort tur, billige billetter og uden børn – så lidt blev det da sparet på.

Vi har boet sammen i  Spanien i 6 år og vores kærlighed til Spanien er noget vi har til fælles. Vi elsker at komme der ned, at få lov at tale sproget, spise spansk mad, opleve deres kultur og deres musik. Mange af vores sommerferier har vi valgt at tage til Spanien og efterhånden har vi besøgt mange dele af landet. Mange steder har vi besøgt mange gange. Som for eksempel Andalusien…

Da vi tog der ned sidste weekend i august, var det fjerde gang vi besøgte denne del af landet. Det er både nemt og billigt at komme der ned (hvis man altså vælger de lidt skæve tidspunkter på året og ikke har høje krav på komfort) og Andalusien har alt det som de fleste nok forbinder med Spanien; strande, sangria, flamenco og små byer med hvidkalkede huse. Men udover det bor her også de sødeste mennesker. På denne tur fik vi talt med så mange søde, venlige og hjælpsomme mennesker og jeg kan mærke at nu to uger efter hjemkomst, er det disse mennesker jeg husker allermest.

senoras

Vi søger os væk fra turisterne, væk fra strandpromenader fyldte med souvenirer, dårlig mad og dyr sangría. Vi trækker os tilbage og opsøger det ‘rigtige’ Spanien, spiser på de lokale barer hvor gulvet er fyldt op med brugte servietter og skal fra solsikkekerner. Her kan man spise sig mæt ved at bestille en øl da tapas’en er gratis. Det er også her man får de hyggelige snak med den lokale befolkning – det er dog en forudsætning at man kender lidt til sproget da både deres engelsk og deres dansk er lidt rusten.

la_calle

 

This entry was posted in Rejser.

6 comments

 1. Birgitte B says:

  Jeg går ud fra, at du taler flydende spansk efter 6 år ;-) faktisk har jeg oplevet i Madrid, at de var rigtig dårlige til engelsk. Heldigvis forstod de fint mit ‘skralde-spansk’ :-) kh Birgitte

  • Aargang73 says:

   Ja, mit spansk er ok efter alle de år i Spanien, men da det går lang tid imellem rejserne, skal jeg ibland varme lidt op. Men det ligger der et eller andet sted og det er sjovt når man kommer til at sige ord, man ikke vidste man ku’ :-)

  • Aargang73 says:

   …og jeg kan godt tro, du fik brug for dit spanske i Madrid. De er virkelige ikke gode til engelsk og bliver så taknemmelige når man kan lidt spansk!

  • Aargang73 says:

   Det var en skøn oplevelse og jeg er faktisk også glad for at vi tog af sted trods besparelser. Jeg har ikke fortrudt det endnu, men måske kommer jeg til det når vi skal til at regne lommepengene ud til næste ferie ;-)

Skriv et svar