‘På pinde og nåle’

sjal

Jeg havde brug for endnu et projekt, da jeg i weekenden skal ud og rejse. Ikke fordi vi skal på en længere tur, men min mand og jeg skal på en weekendtur til Göteborg og den rejse inkluderer 3 timers sejletur hver vej og derfor, har jeg brug for et projekt som kan være i min håndtaske.

Jeg er efter hånden godt i gang med mine Granny Stripes, men tæppet er nu så stort, at det projekt lemper sig bedst til at blive hjemme på sofaen. Jeg er gået i gang med en sjal i tyndt mohairgarn. Garnet købte jeg for mange år siden til en cardigan som aldrig blev til mere end et halvt bagstykke. Jeg har fundet mønstret til denne sjal i bogen ‘På Pinde og Nåle’, en bog med flere fine idéer og mønstre både til strik og hækling. Mønstret er meget nemt når man er kommet i gang med det, og jeg er sikker på, at det bliver perfekt til sejlturen!

Paa_pinde_og_naale

Jeg har allerede udset mig endnu et projekt fra bogen. Når jeg er færdig med denne sjal (hvis jeg kan vente…) vil jeg strikke den turkise sjal med hulmønstre. Det er typisk et af disse mønstre jeg ville have undgået før jeg begyndte at udfordre mig selv lidt.

hulstrik

Nu har jeg lært både at lave luftmasker, fastmasker, kædemasker og dobbelte stangmasker med hæklenålen, som mon ikke, jeg også kan lære at strikke huller!? Det er endda skrevet med store bogstaver at de ikke kun er nemme men også hurtige at lave.

 

10 comments

 1. Lilly says:

  Eeeej, hvor er det bare nogle flotte sjal!! Glæder mig til at se det færdige resultat – og håber at processen bliver herlig! Jeg er dybt imponeret over, at du kan lave så mange forskellige masker…jeg kan ikke engang lave en!!! Og så strikke huller.. hahaha! 🙂
  Ønsker dig og gemalen en SKØN tur – det fik jeg slet ikke sagt i dag! HYG JER 🙂 Det skal nok blive dejligt 🙂 KH Lilly

  • Aargang73 says:

   Tak Lilly 🙂
   Ja er det ikke fantastisk? For blot 14 dage siden vidste jeg heller ikke hvad disse masker var, men nu har jeg lært at lave dem. YouTube og internettet generelt er godt nok fantastisk på denne måde – der er tutorials og vejledninger til alt! Og hvis ikke du er så meget for den slags, vil jeg gerne introducere dig til denne hyggelige del af krea-verden!

  • Aargang73 says:

   Tak Liv, det er jeg glad for at du synes. Jeg tror også at det bliver fint når det en gang bliver færdigt… Garnet er rigtig fint men ulempen med sådant et tyndt garn er, at man ikke kan travle op da det knækker! Så jeg må ikke lave fejl…

 2. Bella says:

  Hvor bliver dit nye sjal flot og elegant! Jeg er også begejstret for dit farvesprudlende granny stripes-tæppeprojekt 🙂
  Ha’ en dejlig weekend!

  • Aargang73 says:

   Tak Bella, 🙂
   Det er i høj grad dig der har inspireret mig til at komme i gang med den hæklenål. Det tæppe du har vist nogen gange på bloggen er jeg helt vild med og jeg tænker at når jeg har øvelse nok, vil jeg gå i krig med et af slagsen. Det er i øvrigt lang tid siden vi så noget til tæppet… 😉

   • Bella says:

    Selv tak! Det må jeg nok sige. Tænk, at jeg kan være en hækleinspirator, for jeg er nemlig på mange måder en hæklenybegynder. Og selvlært. Tæppet, som jeg lover snart at vise, hækles i princippet på samme måde som dit granny stripe-tæppe. Bare nemmere!! Og det er typisk for mig, for når det kommer til hækling, så vælger jeg den nemme løsning, og lader mig ikke udfordre at nye opskrifter, når jeg nu har fundet én der passer fint til mit temperament og niveau. Men jeg burde gøre som dig. Jeg synes bare ikke, at jeg har tiden og overskuddet til at forsøge mig — eller modet. Stor respekt til dig fra mig 🙂

    • Aargang73 says:

     Det er jo rigtig godt, at vi så kan inspirere hinanden 🙂 Jeg har nok også manglet specielt overskuddet mange gange til at kaste mig ud i noget nyt og nok også tålmodigheden. Vil gerne hurtig videre i mine projekter. Men jeg er nok kommet der til, hvor det betyder mere at ‘flytte’ sig og at dygtiggøre mig end at få sat flueben. Fordelen med hækling og strik, er jo at man oftest bare kan trævle op igen (hvis garnet ikke er så tynd som i min sjal 😉 )

Skriv et svar