Have weekend

Sikke en skøn weekend – sikke et dejligt havevejr! Temperaturen kom op på de 18 grader som lovet, og selv om solen ikke rigtig gad at vise sig, var det alligevel et fantastisk vejr at gå ude i.

Vi har haft en weekend uden aftaler og uden tider at passe – lige hvad vi havde brug for og lyst til. Efter en stille og rolig lørdag formiddag med lang morgenmad, meget kaffe og lidt hækling tog vi hul på et af de haveprojekter vi snakket om i årevis; “bunken”.

Den gang vi købte huset og gik i gang med en enorm renovering for 10 år siden, skulle noget af gulvet fjernes. Det var det fineste skifre fra Norge og håndværkene fik besked på at håndtere det varsomt. Efterfølgende blev det brugt meget tid og knofedt på at rense disse skifre da tanken var, at de på et tidspunkt skulle genbruges. Huset er stort, så mon ikke de skulle komme til brug på et tidspunkt.

Vores skifre blev indtil videre lagt på en træpalle i bunden af haven. I forbindelse med et andet byggeprojekt fik vi nogle brædder til overs og de blev lagt pænt ovenpå de mange skifre. En træpalle mere, som måske ville komme til brug en dag og ovenpå den en sti. Sådan har vi ligesom bygget videre på “bunken” og da vores efeu på et tidspunkt fik fat i den, kunne man kun delvis få øje på den. Men den var der – og den rodede – indtil denne weekend.

Det meste af det vi samlet på igennem årene, skal ikke andre steder end til lossepladsen. Manden ville i første omgang flytte vores norske skifre fra hjørnet i haven og op på loftet, og der skulle lidt pædagogisk retorik fra min side til at få ham på andre tanker. Alle de timer han lagde på fliserne i sin tid, gør det enormt svært for ham, at nu bare køre dem til lossepladsen. Jeg forstår ham godt. Men han får nu ikke sin spildte tid tilbage blot fordi vi flytter fliserne videre rundt i huset, og jeg tror, at det var den tanke der fik ham med på, at de nu skal videre. Jeg vil sætte dem på Gul & Gratis til gratis afhentning i første omgang, det ville jo være rart, hvis de kunne komme til glæde et andet sted.

Vi har nu lavet en ny kæmpestor bunke i vores forhave, med ting der skal køres på lossepladsen. Der kom noget i vejen den weekend hvor vi skulle rydde loftet, så når vi gør det om 14 dage (siger den nye plan) kører vi af sted med to store trailers – en til lossepladsen og en til genbrugsbutikken.

Udover det store oprydningsprojekt i haven fik vi også klippet hæk hele vejen rundt og kørt grenene af sted med det samme. Lillebror har plukket æblerne fra træet og samlet alle dem op der lå på jorden. Nogle af dem er allerede blevet til grød. Der var ‘bunken’ tidligere lå, har vi sået græs, og vi har revet bladene i haven sammen og slået græsplanen. Vi er nu næsten klar til at haven snart skal i hi.

6 comments

  • Aargang73 says:

   Ja, det var produktivt men også afslappende. Det med hårdt arbejde kan virke enormt afslappende på tankemylder selv om kroppen er i arbejde

 1. Bella says:

  Hvor er det bare genkendeligt 🙂
  Men skønt, når man fået taget hul på “bunkerne”.
  Knus, Bella.
  Ps. hvis du vil ha’ en kopi af babytæppe-hækleopskriften, så send mig en mail (mail.til.bella@gmail.com). Jeg kunne ikke finde din mail på bloggen.

  • Aargang73 says:

   Kære Bella, jeg har lige sendt dig en mail – jeg vil meeeeget gerne bede om opskriften på babytæppet Du skulle gerne kunne skrive til mig under ‘kontakt’ men nu har du også min e-mail 🙂 Glæder mig til at se, om jeg kan finde ud af opskriften. Knus

  • Aargang73 says:

   Ja, nemlig – det er også det vi er ved hele vejen rundt! Ud, ud, ud! Indtil videre har jeg ikke fortrudt eller savnet noget som helst af alt det, jeg indtil for kort tid siden, ikke kunne leve uden… Lidt tankevækkende.

Skriv et svar