Mandagspep – 10 af mine favorit citater

Jeg elsker gode citater. Suger dem til mig og tygger lidt på dem og prøver derefter at huske dem og efterleve dem. Jeg kan bedst lide citater som giver mig positiv energi, citater som giver mig tro på mig selv og lige skubber lidt til den der følelse af, at man kan hvad man vil. Jeg har samlet 10 engelske citater, som fungerer godt som en reminder til mig – måske også for dig?

 1. If you can dream it, you can do it (Walt Disney) Får det til at lyde så nemt, men jeg vælger at tro på, det er sådan, det er. Måske har vi også nogen gange en tendens til at gøre det sværere, end det er. Hvis drømmen er stærk nok, tror jeg på at det (i de fleste tilfælde) kan lade sig gøre.
 2. It only takes one person to change your life: You (Ruth Casey) Et citat som lægger hele ansvaret over på en selv – lidt skræmmende, måske, men det forstærker også følelsen af at andre ikke skal/kan stå i vejen for mine drømme.
 3. In the end, we only regret the chances we didn’t take (Ukendt) Det er et af de citater jeg virkelig prøver på at repetere om og om igen. Jeg er som person meget forsigtig og er ikke den der kaster mig ud i nye projekter uden at dobbelt tjekke op til mange gange. Er bange for at mislykkes og det holder mig alt for ofte tilbage. Min største skræk er dog at ligge på mit dødsleje en dag og tænke over alt det, jeg ikke fik gjort. Det var heldigvis også den tanke der fik mig ud og rejse i unge dage. Og det har jeg da aldrig fortrudt!
 4. Don’t look back, you’re not going that way (Ukendt) Kig fremad! Lad være med at træde rundt i gammelt ævl, kom videre.
 5. The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why (Mark Twain) Nummer et har jeg svar på :) Nummer to, tror jeg at jeg at jeg er ved at finde ud af, uden at lægge dybere mening i det…
 6. Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving (Albert Einstein) Kloge Einstein! Personligt tror jeg at det er vigtig at blive ved med at flytte sig hele livet, så at man ikke gror fast. Det er lidt den følelse jeg haft de sidste år, at jeg ikke kunne komme videre, selv om det var det, jeg helst af alt ville. Jeg håber, at det er den rigtige måde, jeg nu har fundet!
 7. Don’t limit your challanges. Challange your limits (Jerry Dunn) Peptalk! Igen et citat som taler til den lidt forsigtige side af mig. Jeg skal lade være med at begrænse mig selv, men træde ud af min comfortzone og ‘go for it’.
 8. I may not be there yet, but I am closer than I was yesterday (José N. Harris) Nogen gange kan et mål virke så uoverkommeligt men små skridt, er vejen fremad. Hvis bare man flytter sig et lille skridt af gangen i den rigtige retning, skal man nok nå sit mål en dag. Tanken på at man faktisk allerede i dag er tættere på end i går, kan give energien til at tage endnu et lille skridt. Og endnu et…
 9. If you don’t design your own life plan, chances are you’ll fall into someone else’s plan. And guess what they have planned for you? Not much. (Jim Rohn) Minder lidt om citat 2. Jeg kan egentlig godt lide tanken om, at jeg har ansvaret for mit eget liv. Det er ingen undskyldninger for at ikke komme videre, hvis det er det, man ønsker, og det er kun mig selv der står i vejen. Er enormt god til at finde forhindringer når jeg vil noget. Min søster begyndte at grine af mig en gang når vi talte om hvad jeg gerne ville med min fremtid (men ikke kunne). “Du ser sgu forhindringer alle steder, og hvis ikke der er nogen, så opfinder du dem”. Hun har ret og jeg ved det. Jeg arbejder på det.
 10.  I’m not telling you it’s going to be easy – I’m telling you it’s going to be worth it (Art Williams) Sådan! Ud af comfortzonen, udfordre dine grænser, et skridt af gangen. Det kan godt være, det er en lang og sej proces, men hvis bare det er det hele værd i sidste ende, så skal det nok gå!

Jeg kan sagtens finde 10 mere af de gode, og mon ikke det på et tidspunkt kommer en del 2 til dette indlæg ;) Som sagt, jeg elsker citater! I må gerne komplettere listen med jeres favoritcitater, gerne nogen af dem der kan minde os om at intet er umuligt. Hvor der er vilje, er der vej.

8 comments

 1. S. says:

  Sågodt. Tak for gode tankevækkende citater. Lige hvad jeg har brug for pt! Genlæser dem sikkert inden længe :) ha en dejlig mandag. Kh S.

  • Aargang73 says:

   Så dejligt, hvis du kan bruge dem S! Jeg kan også godt lide at genlæse citater, det er som om de synker dybere ind på den måde. Du er meget velkommen forbi igen hvis du får brug for at repetere dem <3

 2. /ks says:

  Tak. Dejligt med dine personlige kommentarer til hvert enkelt citat. De sidste par år, har et grundlæggende citat ‘plaget’ mig dagligt; en sygehusdirektør fra England sagde til mig, at han havde indført et kodeks blandt sit personale: “What ever you choose to pass by, is the standard you accept!”. Og så ser du så mig gå og samle skrald op, sætte støvler på plads på skolens gange, læse korrektur flere gange (primært arbejdsmæssigt), tømme opvaskeren osv. Siger lidt om min standard ;-)

  • Aargang73 says:

   Tak for dit ‘bidrag’ KS! Den er også rigtig god og virkelig rigtig (og vigtig) i mange situationer! Og tak for parallellen til din ‘egen standard’ :)

 3. Mette says:

  Da jeg fik sclerose sagde manden og jeg til hinanden (altså efter jeg ikke var lammet mere og livet begyndte igen) ‘der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget’ Tja sclerose sucks sommetider men vi skal aldrig stå i kø i Legoland og manden er gratis i biografen:o)

  • Aargang73 says:

   Hi hi, Mette – Optimist ja vist! Dejligt at du kommet så langt, at du kan se det fra den lyse side! Det er generelt en god idé at prøve på at tage ja-hatten på og prøve på at se det fra den positive side. Det er jeg selv ret god til. Så god, at dem der lever tæt på mig kan blive enormt trætte af jeg altid skal prøve på at vende og dreje på katastrofer og problemer for at se, om ikke der er et lys i den anden ende ;)

 4. Rikke says:

  Gode citater du har der, jeg kan også rigtig godt lide citater. Jeg bruger meget den med at hvis du kan drømme det, kan du gøre det. Har virkelig fået bevist flere gange (til min egen overraskelse) at den er god nok. Drømmene går i opfyldelse. Der er også den af Pippi “det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt” den bruger jeg meget i stedet for at kvinde dunke mig selv i hovedet, når jeg arbejder mig ud af comfortzonen.
  Kh Rikke

  • Aargang73 says:

   Tak Rikke. Ja, de er ikke så ringe endda ;) Den med Pippi elsker jeg også og det var også en af dem jeg sorterede fra i sidste øjeblik og gav plads til en af de andre. Det er med den indstilling man kommer nogen steder og jeg tror vi er mange (specielt kvinder) der kunne lære noget af Pippi. Kh

Skriv et svar