10-15 min yoga

10-15 min yoga

Så er næsten halvdelen af marts måned gået. En af de ting jeg havde som mål denne måned, var at tage fat i yogaen igen. Målet var at bruge 10 til 15 minutter om dagen, og indtil videre har jeg overholdt det. Og jeg er i løbet af de uger der er gået, blevet rigtig, rigtig glad for min lille yoga session. 

Jeg har tidligere gået til yoga undervisning, men jeg har det bare sådan med træning generelt, at jeg gerne vil træne, når det passer mig. Derfor passer gåture, cykelture, styrketræning og yoga her hjemme så fint ind i min hverdag. Udover de lange gåture, er resten af min træning noget der er ret hurtig overstået. Jeg er effektiv i min styrketræning og bruger ikke mere end en halvtime tre gange om ugen.

Når det kommer til yoga, bliver jeg desværre lidt for hurtigt rastløs. Ved en times undervisning begynder jeg at kigge på uret allerede halvvejs igennem og har svært at være til stede. Og det er jo en stor del af yoga; ‘at være til stede’. Så for min del, passer det meget bedre at ikke bruge mere end 10-15 minutter per gang. Dels fordi jeg så virkelig kan være til stede men også fordi, det føles bedre at lave lidt yoga regelmæssig i stedet for den ene gang om ugen. Udover det, passer det mig også bedst at lave yoga i mit eget tempo. Jeg er sjældent enig med træneren om hvor længe vi skal blive i en stilling. Der er også stillinger, jeg slet ikke bryder mig om, og med mit eget program, bliver træningen helt optimal i min optik.

De første dage satte jeg en reminder på min telefon, som hver dag omkring kl. 17 mindede mig om, at jeg skulle huske yoga. På et tidspunkt begyndte jeg at huske det af mig selv, men før det når at blive en rutine, er det nemt at glemme. Og det er ikke det, det skal komme an på!

På YouTube er der et hav af gode vejledninger at finde, og jeg har lagt et par stykker af dem jeg godt kan lide, i bunden af dette indlæg. Jeg brugte dem i starten, for at få inspiration til program og øvelser, men allerede efter et par dage, følte jeg mig godt nok klædt på, til at lave mit eget program. Jeg har ikke et fast program, men prioriterer de øvelser, jeg føler at jeg har brug for på den enkelte dag. Uanset om du har prøvet yoga før eller ej, kan du følge med i disse (15-minutters-)programmer. Hvis du er en af dem, der aldrig har prøvet yoga – giv det en chance. Jeg tør næsten at vædde med, du kan lide det.

Jeg kan også rigtig godt lide at lave yoga med Adriene og med Ekhart Yoga – to vildt forskellige kvinder!

Dette indlæg blev publiceret i Sundhed og tagget .

16 comments

 1. S. says:

  Det lyder skønt med din yogapraksis. og du har ret – man finder ret hurtigt ud af hvor godt det egentlig gør, det hersens Yoga 🙂 Jeg har efterhånden dyrket yoga regelmæssigt i et år, og nu er det også blevet sådan, at jeg holder af de længere programmer, hvor jeg virkelig kommer i flow, men i starten blev jeg også rastløs – og lidt utålmodig, ligesom…
  Fedt du er kommet så godt igang med det 🙂 Namaste herfra <3

  • Aargang73 says:

   Jeg tror du har helt ret i, S, at man bliver mere tålmodig med tiden. Synes at jeg allerede nu, kan føle en anden ro og jeg trækker tit de 10 minutter til 15. Bare fordi jeg kan. Jeg bliver heller ikke forstyrret af uro i huset længere, hvor jeg tidligere ville have total ro. Det er som om jeg kan lukke uroen ud, i den grad det nu er nødvendig. Fedt at du har holdt i yogaen så længe, kan godt forstå, om man kan blive afhængig af det. Namaste også herfra <3

 2. Birgitte B says:

  Ligesom S vil jeg sige, at jo længere tid jeg har gået, jo bedre er jeg til ikke at blive rastløs/utålmodig… Jeg skrev i lørdags et indlæg om den type yoga jeg dyrker, som netop er flow, hvor man ikke står længe i samme stilling. Jeg HAR prøvet flere andre former uden at jeg rigtig fandt fidus i det. Så nogle gange skal man bare give det lidt flere forsøg, før det virker. Og fedt at du har noget der virker for dig 🙂 kh. Birgitte

  • Aargang73 says:

   Birgitte, der har jeg vist misset noget på din blog, jeg må lige kigge forbi. Jeg har noget med øvelser hvor hovedet skal hænge ned, jeg kan bare ikke klare det. Føler det som om hovedet skal eksplodere. Talede med en yogainstruktør om det en gang, og hendes eneste bud på hvorfor, var at jeg måske havde højt blodtryk – men det har jeg ikke. Mange af de øvelser jeg laver, er rene strækøvelser. Det føles dejligt efter at have siddet ved et skrivebord hele dagen. Og så vil jeg gerne blive lidt smidigere – er stiv som et bræt!

 3. Cille says:

  Jeg har også sådan nogle hjemmeprogram -selvom jeg dog også går på et hold et par gange om ugen. Jeg bruger en app (som vistnok koster lidt penge, men den er ALLE pengene værd): Yoga Studio by GAIAM. Så god…

  • Aargang73 says:

   Tak for tippet, Cille – er det den app til 29 kroner, du mener? Jeg har lige kigget hurtig på den og den tror jeg godt, jeg kunne få glæde af. Og 29 kroner vil jeg gerne give for en app, jeg bruger.

 4. Mette says:

  Jeg går til Pilates en gang om ugen. Min hverdag er tit min træning for med sclerose som lige den i min krop, er træning ikke altid godt. Men at støvsuge er også træning;)

  • Aargang73 says:

   Pilates har jeg faktisk aldrig prøvet, Mette, men jeg kunne godt tænke mig at prøve en gang. Jeg gik en gang til noget der var en blandning af yoga, pilates og et eller andet tredje (som jeg ikke kan huske hvad det var) og det virkede nu meget godt. Støvsugning – nu er du over i kategorien konditionstræning 😉

 5. Ingrid says:

  Yoga er helt fantastisk, og 12-15 min daglig er jo bedre enn ikke noe. Skjønner hva du mener med å holde på konsentrasjonen. Jeg har også problem med det på hjemmeyoga.

  Jeg har problem med å delta på faste yogatimer siden jeg arbeider til forskjellige tider, men deltar når jeg kan. Hjemme og på hotell bruker jeg timene på Appen, Yoga studio. Den er helt fantastisk god med varierte timer og lengde. Man kan også bygge egen timer. Hilsen Ingrid

  • Aargang73 says:

   Det er også det, jeg tænker, Ingrid, at lidt yoga hver dag også må gøre en forskel. Jeg synes faktisk at jeg allerde kan mærke en anden ro, end jeg gjorde for 14 dage siden… Den app bliver jeg da nødt til at prøve, du er nummer 2 der nævner den blandt kommentarerne. Jeg har kigget lidt på den og den ser umiddelbart meget god ud og den er jo ikke dyrere, end at man kan betale sig fra den. Tak for tippet!

 6. Rikke says:

  Sikke et dejligt indlæg, og tak for de fine links. Vil virkelig gerne prøve yoga, men det har bare været lidt håbløst at komme i gang. Den sten tror jeg lige du fik fejet af vejen.
  Tak skal du have 🙂
  Kh Rikke

  • Aargang73 says:

   Yes! Så har jeg da virkelig opnået noget med mit indlæg 🙂 Yoga er meget lige til og ikke så mystisk, som det måske umiddelbart kan virke. Hvis du har svært at komme i gang kunne det være et godt alternativ at først prøve disse (eller nogen andre) film på YouTube. Man behøver jo ikke gå til undervisning, for at gå til yoga. Og nu hvor du har sådan en travl hverdag, tror jeg at det ville være rigtig godt for dig at bruge lidt tid til dette. Held og lykke med det!

 7. Catarina says:

  Jeg har endnu yoga til gode, om jeg en dag når dertil at jeg har lysten, ved jeg ikke – og det er selvom jeg har flere veninder der synes det er hyggeligt.:-D

  • Aargang73 says:

   Ehj, Catarina – så bliver du simpelthen nødt til at give det 10-15 minutter. Jeg har svært at forestille mig, at der er nogen der ikke kan lide det. Ofte er det spørgsmål om prioritering og jeg ved jo, at du er meget aktiv indenfor mange andre slags træning, men lige yoga, er sådant et godt komplement til al anden form for styrketræning og cardio. Let me know, om du kaster dig ud i det 🙂

Skriv et svar